Sandra Perović: Život kao umetnost

Sandra Perović: Život kao umetnost

Autor: | 05/05/2012

0

Novinarka Radio-televizije Srbije Sandra Perović već godinama je jedna od retkih koja nas redovno izveštava o najnovijim tendencijama u sedmoj umetnosti sa najprestižnijih svetskih filmskih festivala. Ova uspešna dama imala je priliku da intervjuiše najveće filmske zvezde, a prilikom odlaska na glamurozne događaje uvek pažljivo bira svoju toaletu. Nedavno se odlučila za potpuno
promenu imidža, odlučivši da se ošiša nakratko, a sličnim eksperimentima bila je sklona i tokom tinejdžerskih dana.

Volite li retro stil odevanja?
- Da, ponekad i to kroz nekoliko dekada. Zanimljive su mi tridesete, šezdesete i sedamdesete godine dvadesetog veka. Disko muzika indirektno je nematala modni stil - jakne od satena, zvonaste pantalone, maksi i mini haljine sa šlicevima, ženstvene tunike, organdine, cipele i čizme sa platformom u zlatnoj i srebrnoj boji, kao i šljokice, što, takođe, jako volim. Imajući u vidu da živimo u dvadeset prvom veku, taj retro treba prilagoditi sadašnjem trenutku i iz njega iskoristiti pojedine elemente i kombinovati ih sa nečim aktuelnim.

Koliko često eksperimentišete kada je reč o odevanju?

- Zavisi od inspiracije i povoda. Nosim isključivo kombinacije u kojima se osećam prijatno i sigurno u svojoj koži. A važno mi je i da garderoba odgovara mojoj figuri. Dobitna kombinacija, u mom slučaju, uvek je mešavina sportskog i elegantnog u svakodnevnim varijantama. Moj najveći eksperiment bio je pre nekoliko godina kada sam se za jedno slikanje umotala u rolnu filmske trake i napravila sebi glamuroznu haljinu.
Da li prilikom odlaska na prestižne svetske filmske festivale pridajete veliku pažnju i tome šta ćete tamo obući?
- Naravno. Nikada mi se nije desilo da po tom pitanju odem nespremna na festival. Shodno tome koliko ću imati javljanja za dnevnik, intervjua, a onda dodam tome i poslednji dan kada snimam najave za emisiju, osmislim koje bi to bile odevne kombinacije.

Kako komentrišete nove tendencije kada je sedma umetnost u pitanju i veliki uspeh filma "Glumac"?
- Napraviti nemi, crno-beli film, u vreme kada se svetski film okreće digitalnim inovacijama i 3D tehnologiji, smela je i hrabra avantura koja se pokazala uspešnom. "Glumac" je retko veseo i zabavan film koji nas vraća u vreme nemog Holivuda. Junaci priče su zvezda avanturustičkih nemih filmova Džordž Valentin koji simbolizuje Erola Flina ili Daglasa Ferbanksa i devojka koja sanja o filmskoj karijeri Pepi Miler. Perfektna muzika, scenografija i kostimi pravi su praznik za oči, pojačan bravuroznim ulogama Žana Dežardana i Berenis Bežo. Sve to u filmu koji podseća na neprolazne vrednosti. Ljudi su prezasićeni holivudskim spektaklima koji se takmiče ko će promovisati najnoviju generaciju spekcijalnih efekata, od kojih vam se često vrti u glavi.

Intervju: Ivana Nikolić

Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još