Kristina Radenković: Rad na televiziji čini me srećnom

Kristina Radenković: Rad na televiziji čini me srećnom

Autor: | 02/06/2012

0

Tridesetjednogodišnja voditeljka Kristina Radenković pre tri meseca postala je član najgledanijeg televizijskog kviza „Slagalica“. Posle pet godina provedenih na „Radio-televiziji Srbije“, gde je radila zabavne i informativne emisije, dobila je šansu da se oproba u za nju nepoznatom formatu. Dve nedelje provela je na probnom snimanju, za koje kaže da su bile mučne, ali sada uživa u novom zadatku. Kristina, koja se 2008. godine iz Novog Sada preselila u Beograd, diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u rodnom gradu. Godinama je bila član Narodnog pozorišta iz Sombora, ali posle pobede na takmičenju „Evropsko lice“, zahvaljujući kojem je bila deo voditeljskog tima „Evrovizije“ u Beogradu, kada se uključivala iz bekstejdža, odlučila je da osnovno zanimanje potisne i posveti se televiziji.

Plavokosoj voditeljki moda nije bitna. Svoj stil opisuje kao kaubojski, jer najprijatnije se oseća u pantalonama, kožnoj jakni i kaubojkama.
- Volim mešavinu roka sa klasičnim stilom. Ponekad podsećam na dečaka. Nosim široke majice koje kombinujem sa pantalonama i rokerskim jaknama, a kada hoću da se sredim, obujem štikle. Elegantne haljine ne volim, nosim ih samo onda kada moram, kada to prilika zahteva. One me mnogo obavezuju, a ja nisam ni devojački tip niti sam romantična - kaže na početku razgovora za magazin „Hello!“ Kristina.
Da li vam je bitan brend?
- Mnogi kažu „koliko para, toliko muzike“, ali sam se uverila da to ne važi u svakom slučaju. Imam skupe stvari koje su se posle prvog pranja raspale, a imam i one koje nisam mnogo platila, a nosim ih već pet, šest godina. Takođe imam i markirane stvari koje su odlične. Volim brend „balmejn“ i modele francuske dizajnerke Izabel Maront. Od svih poznatih ličnosti najviše mi se dopada rok stil urednice francuskog „Voga“ Emanuel Alt, koji fantastično nosi.

Idete li često u kupovinu?

- Imam sreću da je moja majka opsednuta modom i jednu stvar nosi samo nekoliko puta pa je da meni ili sestri. Zbog toga nema potrebe da često idem u šoping. Sve tri smo iste građe, nosimo isti konfekcijski broj, pa menjamo garderobu, mada se ja razlikujem od njih dve. One su prave dame, a ja sam mali kauboj. Inače, nas tri mnogo putujemo i zbog toga najviše kupujem u inostranstvu. Nedavno sam se iz Madrida vratila sa jednim koferom više. Ne kažem da ne kupujem i kod nas, ali inostranstvo ima prednost. Dešavalo mi se da neke komade vidim na Mariji Kilibardi i odem da ih kupim.
Stidite li se nekog stajlinga?
- Da, onog koji sam imala na ekskurziji u Paraliji 1995. godine. Imam tu fotografiju koje me je sramota. Nosila sam neke ružne sandale, plavu haljinu na cvetove, u kojoj sam izgledala kao trudnica, a koju sam kupila na tamošnjoj pijaci, a na očima sam imala plavu senku.

Od pre tri meseca ste voditeljka kviza „Slagalica“. Kako su vas prihvatili članovi ekipe koji godinama rade zajedno?
- Od svih voditeljki, najkraće sam se pripremala za kviz, samo dve nedelje. Ti dani su mi bili mučni, mnogo sam bila uplašena. Dok sam kviz gledala preko televizije sve mi je delovalo lako, ali sam se prevarila. Plašila sam se nepoznatog, ali i od toga što sam bila svesna da su brend „Slagalice“ Marija Veljković, Danijela Pantić i Milka Canić. Još jedan problem mi je predstavljalo to što ovakav format zahteva da smirim svoj karakter, što nije bilo lako. Sada mogu da kažem da uživam dok radim kviz. Ekipa me je dobro prihvatila, a Milka me zove Zevzek.
Zbog čega ste zapostavili glumu?
- Nešto mi se desilo posle „Evrovizije“ u Beogradu, a ni danas ne znam šta se to zbilo u mojoj glavi. Osam meseci sam radila u pozorištu i na televiziji, ali posle tog velikog događaja sam shvatila da me zapravo voditeljski posao i novinarstvo više ispunjavaju. Posle pozorišnog festivala u Crnoj Gori odlučila sam da dam otkaz u pozorištu. Mnogo sam rizikovala pošto sam na „Radio-televiziji Srbije“ bila na probnom radu. Ne patim za glumom, uživam u svom poslu i trudim se da svakoga dana naučim što više.

Intervju: Sandra A. Rilak
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin