Nataša Marković i Vladimir Aleksić: Glumci zaljubljeni u putovanja i najbolji prijatelji

Nataša Marković i Vladimir Aleksić: Glumci zaljubljeni u putovanja i najbolji prijatelji

Autor: | 24/04/2011

0

Talentovanog glumca Vladimira Aleksića naša publika poznaje najviše sa beogradskih pozorišnih scena kao vrsnog „kameleona“ koji sa uspehom igra širok spektar najrazličitijih likova. „Njujork tajms“ posvetio mu je veliki članak jer je početkom godine sa italijanskim pozorištem „Motus“, čiji je član, u „Velikoj jabuci“ sa uspehom izveo predstavu „Too late“. Televizijski gledaoci su ga upoznali tokom emitovanja popularnog šou-programa „Ja imam talenat“, u kome je u ulozi voditelja. Harizmatični glumac zbog potreba predstava koje ima sa uglednom italijanskom pozorišnom trupom često putuje u Italiju, a publika s nestrpljenjem očekuje premijeru filma „Žućko (Skica za portret Radivoja Koraća)“ u kome Vlada tumači glavnu ulogu - našeg legendarnog košarkaša. Zanimljivo je da je narator u ovom dokumentarno-igranom filmu Aleksandar Đorđević.Vladimirovu koleginicu i dobru prijateljicu Natašu Marković publika je zavolela tokom emitovanja hit serije „Lisice“, a šarmantna Kruševljanka je imala vrlo zapaženu ulogu u filmu „Sedam i po“. Glumica poznata po dinamičnosti odlična je pevačica i završila je nižu muzičku školu, dok je njena sestra bliznakinja Olivera završila Muzičku akademiju. Nataša je 7. aprila zablistala na sceni „Bojan Stupica“ „Jugoslovenskog dramskog pozorišta“, na premijeri komada „Izgnanici“. Za magazin „Hello!“ tridesetčetvorogodišnjakinja i njen prijatelj, nadareni glumac Vladimir najpre govore o njihovim novim predstavama.
Nataša: Predstava „Izgnanici“, u kojoj igram, a koja je prošle nedelje imala premijeru, urađena je po jedinom dramskom tekstu koji je napisao Džejms Džojs. To je uzbudljiva priča o ljubavnom četvorouglu između prijatelja iz detinjstva. Predstava je urađena u stilu rijaliti šou-programa.
Vladimir: Na sceni „Vuk Karadžić“ Nataša i ja zajedno glumimo u predstavi „Moj prvi put“ koja će 15. aprila biti premijerno izvedena, a u kojoj pored nas dvoje igraju i Anđelika Simić i Goran Jevtić. Predstava je urađena po motivima istoimene knjige Kena Devenporta. To su priče ljudi koji su svojevoljno pisali o svojim prvim seksualnim iskustvina na zabavan, uzbudljiv i istinit način. To je zabavna romantična komedija, adaptacija čuvene brodvejske predstave koja se igrala sa velikim uspehom. Pesmu za ovaj komad je uradila grupa „Sevdah bejbi“.


U kojim pozorišnim predstavama beogradska publika može da vas gleda?
Nataša: U mojoj matičnoj kući, „Beogradskom dramskom pozorištu“, igram u brodvejskom mjuziklu „Buđenje proleća“ u režiji Nebojše Bradića, u „Rekvijemu“ rediteljke Milice Kralj i „Falsifikatoru“, u režiji Gorana Markovića. Igram i u predstavi „Nesvrstana strana muzike“ u „Zvezdara teatru“, u „Jadnicima“ u teatru „Madlenianum“, malom pozorištu „Duško Radović“, u komadu „Trkač“, i u meni veoma dragom Pozorištancetu „Puž“, u komadima „Zlatokosa“ i „Aleksa u zemlji čuda“.
Volite li više da glumite u pozorištu ili na velikom platnu?
Nataša: Glumački posao je da dobro igrate na svim „podlogama“.
Koliko vam je kao umetnicima, ali i javnim ličnostima važna moda?
Vladimir: Uvek sam voleo dobro da izgledam, ali nikada nisam bio opterećen modnim trendovima. Kada izlazim, ili kada se javno pojavljujem, više povedem računa o tome da dobro uklopim odeću, ali se nikada previše ne opterećujem odećom. Kupujem ono što mi se sviđa. U januaru sam boravio u Njujorku, i to je zbog velikih sniženja jedan od najboljih meseci za šoping u tom gradu. Obnovio sam garderobu i doneo poklone za majku, oca i brata. Ali mi se najviše dopada francuska moda, Francuzi su kraljevi mode.
Nataša: Meni brend odeće nije bitan. Moj stil odevanja je eklektičan i najbolje se osećam zamotana u kenijsko „kanga“ platno. Moj omiljeni odevni predmet su bele čizme koje je dizajnirala moja prijateljica Katarina Mutić. Ona je Marlon Brando za cipele.


Kada ste boravili u Njujorku, družili ste se sa našim glumicama koje tamo rade?
Vladimir: Sa Danijelom Štajnfeld sam nekoliko dana proveo družeći se, išli smo u obilazak grada i muzeja, bili smo u nekoliko kafea, zajedno smo posetili muzej „Moma“. Video sam se sa Jelenom Stupljanin, a sa Katarinom Radivojević sam izašao dva puta. Jednom smo bili zajedno sa Sanjom Beštić, rediteljkom njene njujorške predstave na večeri, a skupa smo proslavili i srpsku Novu godinu. Propustio sam Katarininu brodvejsku predstavu, došao sam deset dana posle.
Kako napreduje vaša karijera u Italiji?
Vladimir: Odlično, igramo dve predstave. Igrali smo s tim komadima u Parizu. Očekuje nas velika turneja preko leta, gostovaćemo u Amsterdamu, Cirihu, po Francuskoj i u Buenos Ajresu. Dobio sam ulogu u poznatoj italijanskoj seriji „Don Mateo“, koju ću uskoro početi da snimam. Uz sve to, kreće novi serijal šou-programa „Ja imam talenat“, čiji sam voditelj. Inače, kada sam u Italiji, baza mi je u Rimu, gde imam stan, pa odatle putujem u Rimini, gde je stacionirana pozorišna trupa. Tečno govorim italijanski.
Više puta je u medijima naglašeno da ste oboje hiperaktivne osobe. Na koji način uklapate sve obaveze u privatni život?
Nataša: Ne moram da se trudim, to dolazi samo. Što se tiče sporta, kampanjski trčim i igram tenis. Nekada sam skakala uvis, bez motke. Ipak, moja najveća ljubav je bila košarka.
Vladimir: Radoholik sam, ne volim kada nemam obaveze, dosadno mi je. Stalno putujem, stičem nova iskustva, moj posao je kreativan i maštovit, poput „ozbiljne velike igre“. Odlično uklapam posao i razonodu. Treniram redovno osim kada sam na putovanjima. Posećujem teretanu tri puta nedeljno. Trenirao sam plivanje osam godina, sport mi popravlja raspoloženje.


Kako se opuštate od posla i obaveza?
Nataša: Pratim američke serije, gledam filmove, viđam se sa prijateljima. Pasionirano pratim tenis. Novakove pobede mi ulepšaju dan. Ovu tenisku sezonu je počeo maestralno. Mislim da ove sezone ima šanse da, makar na nedelju dana, bude broj jedan, što me neizmerno raduje.
Vladimir: Volim da izlazim u provod. Sa Natašom, koja je moja najbolja prijateljica, idem u klubove gde rado igramo. Sa njom sam se zbližio kada smo pre šest godina zajedno igrali u jednom komadu.
Jeste li nedodirljivi za obožavaoce?
Vladimir: Nisam, trudim se da budem prijatan i predusretljiv. Svaki put kada mi neko priđe, ljubazno proćaskam. Mislim da je nedodirljivost poznatih ličnosti prošlost. Današnje zvezde su jednostavne osobe, okrenute ljudima.
Vaša pasija su putovanja u daleke zemlje. Koje putovanje je na vas ostavilo najjači utisak?
Nataša: Pre nekoliko meseci bila sam u Etiopiji. Jug ove zemlje je najuzbudljivije mesto na kome sam se našla. Razni narodi, sa svojim jezicima, tradicijom, kulturom, žene sa zemljanim tanjirima u ustima, crtanje po telu, kao način njihovog ulepšavanja, i mnogo toga drugog. Ne verujem da ću skoro da se nađem na tako zanimljivom mestu.
Kakve su vaše kulinarske sposobnosti?
Vladimir: Od jedan do pet dajem sebi ocenu dva. Ne zato što moja jela nisu ukusna već zato što znam da napravim pet jela. Ona su dobra. Omiljeni su mi riblji specijaliteti. Ako neka devojka želi da me obraduje, trebalo bi da me odvede na ribu.
Da li ste emotivno ispunjeni i da li ste u vezi?
Vladimir: U vezi sam i emotivno zadovoljan.
Retko pričate o privatnom životu, javnost ne zna da ste udati. Kako vam prija bračni život?
Nataša: Ne volim da pričam o svojoj privatnosti, a u braku mi je divno.
Gde ćete provesti prvomajski uranak?
Vladimir: Moje društvo se tradicionalno okuplja kod jednog druga na roštilju. Uvek se dobro provedemo, a Uskrs ću provesti u krugu porodice.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović
Stilista: Ivana Pilja
Šminka: Nataša Maljević
Frizura: Bojan Nastasić
Lokacija snimanja: Vila kralja Petra I

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti