Georgina Čepmen: Raskoš i glamur ispred i iza reflektora

Georgina Čepmen: Raskoš i glamur ispred i iza reflektora

22/05/2011

0


Kao suosnivač robne marke „Marchesa“, specijalizovane za večernju garderobu, dizajnerka Georgina Čepmen stvara izuzetno glamurozne haljine, koje su neke od zvezda, poput Hali Beri, Sandre Bulok i Rijane, nosile na crvenom tepihu, dodelama nagrada i filmskim premijerama. Sve češće se poznate mlade odlučuju za neku od njenih kreacija prilikom odabira haljine za svoj veliki dan. Među zvezdama koje su se venčale u „Marshesa“ venčanici bile su Emili Blant i Nikol Riči, tako da ne čudi što su Georgina i njena poslovna partnerka Karen Kreg bile imenovane kao potencijalni kretori za glavnu nevestu godine Kejt Midlton. Trenutno, dok uživa u domu na Menhetnu, Georginu manje brinu kreacije od nameštanja baldahina iznad kolevke svoje sedmomesečne bebe, ne bi li je zaštitila od sunca koje se probija kroz prozore. Britanskoj dizajnerki i njenom suprugu, pedesetdevetogodišnjem filmskom mogulu Harviju Vajnstajnu, producentu filmova „Kraljev govor“ i „Zaljubljeni Šekspir“, mala Indija je prvo dete. Njenom venčanju u Konetikatu 2007. prisustvovale su zvezde poput Rene Zelveger, Dženifer Lopez i Kameron Dijaz. Georgina izgleda kao opijena svojom crnokosom, plavookom bebom, čiji se dolazak na svet poklopio sa, do sada, najvećom ekspanzijom brenda "Marchesa“. Georgina i Karen, koju poznaje još od studenskih dana na Čelsi umetničkoj školi, osnovale su brend još 2004. Nakon što je te iste godine „oskarovka“ Rene Zelveger nosila jednu od haljina na premijeri filma "Bridžit Džons", marka je postala glavna tema modnih časopisa. Od tada, brend, sa sedištem u Njujorku, na čelu sa Georgininim bratom Edvardom, kao glavnim strategom i mendžerom, postaje sve popularniji. Georgina, čiji je otac Brajan, preduzetnik jedne vrlo uspešne firme, pohađala je isti koledž kao i Kejt Midlton, samo nekoliko godina pre buduće princeze. Pored toga, njih dve se odlikuju i tom prirodnom, neusiljenom lepotom. Iako na fotografisanje za magazin "Hello!" stiže bez trunke šminke, Georgina prosto sija. Ovde je da bude model za „Marchesa“ jesenju kolekciju haljina. Kreacije su već prikazane na prvoj modnoj reviji kuće u Torontu. Cela manifestacija bila je u humanitarne svrhe za siročad i napuštene devojčice iz Indije, zemlje sa kojom kreatorka ima bliske veze, s obzirom da je njena porodica tamo živela generacijama. Sve dileme oko odabira kćerkinog imena su otklonjene. Dok pozira u svojim poslednjim kreacijama, Georgina priča o svojoj strasti za dizajnom, o ulozi majke i o tome kakav je osećaj oblačiti neke od najlepših žena na svetu.
Vi i vaša partnerka Keren, dizajnirale ste mnogo prelepih venčanih haljina. Vi ste bili na užem spisku potencijalnih kreatora venčanice za Kejt Midlton?
- Prilikom odabira garderobe, najvažnije je da se osoba u njoj oseća lepo i prijatno, posebno na dan venčanja. Kejt je prelepa žena, uvek je veoma staložena i sve što ona nosi, vrlo je dobro isplanirano. Šta god da je izabrala, izgledala bi savšeno.
Da li ste već radili neke haljine za nju, ili ćete možda u budućnosti?
- Pa, to bi bilo sjajno za nas. Ko zna.


Kako ste vi izgledali na svom venčanju?
- Venčali smo se kod kuće, a moja haljina bila je od vezenog tila. To je bilo zimsko venčanje i želela sam nešto romantično, udobno i vanvremenskog izgleda.
Nikol Riči je na svom venčanju promenila tri različite „Marchesa“ haljine. Da li ste ih i vi tako često menjali?
- Ja sam nosila samo jednu. Imala sam još jednu, ali sam je se setila tek ujutru. Nisam imala vremena ni u kupatilo da odem. Nismo išli ni na medeni mesec. Dve godine kasnije, posetili smo Vijetnam, Kambodžu i Tajland. Bilo je divno.
Kada ste počeli da pokazujete interesovanje za modni dizajn?
- Nikada nisam imala dilemu oko toga čime želim da se bavim. Odmalena sam želela da budem dizajner. Jedno od mojih najranijih sećanja je kako seckam jednu od bakih haljina i pravim od nje nešto novo. Celo svoje detinjstvo provela sam dizajnirajući. Od pete godine sam znala koje će mi biti životno zvanje.
Ubrzo nakon što ste osnovali brend „Marchesa" imali ste sudbonosni susret sa pokojnom modnom legendom Izabelom Blou. Kako je taj susret uticao na vas?
- Kada započinjete biznis potrebno je mnogo napornog rada, ali i malo sreće. Mi smo našu sreću pronašli na jednoj zabavi, na kojoj je Izabela sedela do mene. Svidela joj se ono u čemu sam bila. To je bila prva haljina koju sam ikada napravila za brend „Marchesa". Bila je od indijskog platna, sa otvorenim leđima, sva lepršava. Jako joj se dopala, pa me je pitala odakle mi. Kada sam joj odgovorila da sam je ja napravila, poželala je da je i ona obuče na na „Pariskoj modnoj nedelji“, na šta sam ja odgovorila potvrdno. Tako je započeo naš odnos, a posle toga je i naručila nekoliko haljina od nas.

Da li vas vaš suprug Harvi podržava u vašoj karijeri?
- Naravno. On nikada nije sumnjao u mene i moje sposobnosti, što mi daje veliko samopouzdanje. Pruža mi slobodu, i na taj način mi omogućava da budem najbolja moguća osoba. Divno je kada neko ima sposobnost za tako nešto.
Delite li istu ljubav prema modi i filmu?
- Pa ne baš prema modi. Ne mislim da moj suprug ima mnogo senzibiliteta kada je reč o modi.
Koje vaša tajna za srećan porodični život?
- Jednostavno, ne treba uzimati sve zdravo za gotovo.
Kako se vaš život od kada ste postali majka promenio?
- To je jedno vrlo oslobađajuće iskustvo, jer najveću pažnju usmeravate na nešto drugo od posla. Sve te stvari koje su me pre brinule, sada su po strani, a sve o čemu sada brinem je za njeno dobro. To mi donosi svakodnevnu radost i čini da se osećam zbilja dobro. Kad god se osetim uznemireno, ja samo pomislim na nju.
Da li vam je problem da uklopite porodične i poslovne obaveze?
- Ona svuda putuje sa mnom. Svaki dan je sa mnom u kancelariji i zajedno idemo na dodele „Oskara“. Zaista je jedna dobra beba koja je do sada već dobrano proputovala.

Gde pronalazite inspiraciju za vaše kreacije?

- Ponekad dok ležim u krevetu, ja osmislim haljinu, ponekad dok crtam a ponekad i dok se rekreiram na pokretnoj traci. Svaki put na drugačiji način. Ne postoji nikakvo pravilo.
Nedavno ste u Torontu organizovali humanitarno gala veče zajedno sa fondacijom Sare Ferguson.
- Da, obožavam je. Sara je učinila mnogo velikih dela, a pored toga je i sjajna majka dve prelepe kćerke na koje sam i ja veoma ponosna. Postigli ste ogroman uspeh i obukli ste mnoge zvezde. Da li vam je posle svega toga vaš posao i dalje zanimljiv?
- Posao je takav da nikada ne postaje manje uzbudljiv. Uvek je interesantno, jer stalno srećete druge ljude od kojih svako vašim kreacijama daje svoj lični pečat. Osećam se blagosloveno što mogu da radim ovaj posao svaki dan. Veoma sam zahvalna na poslu koji radim, i sa kime ga radim. Tu pre svega mislim na mog brata i na svoju najbolju prijateljicu Karen, koja mi je kao porodica. Svakodnevni odlasci na posao me veoma raduju.

Intervju: SUSAN CATTO
Foto: DOUGLAS FRIEDMAN

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Najnovije vesti