Nedelja mode u Parizu

Nedelja mode u Parizu

Autor: | 20/10/2011

0

Kada se zavesa digla, a publika ostala bez daha videvši ogroman karusel umesto standardne modne piste, ceo svet je znao da je prošle nedelje počela najmaštovitija modna smotra, pariska „Nedelja mode“. Revija „Luj Viton“, sa četrdeset osam manekenki okupljenih oko scene sa karuselom, koje su kreacije za naredno proleće i leto prikazale sedeći na konjima u potpuno beloj boji, izazvala je pozitivne komentare svetske modne industrije.
Kejt Mos je bila zvezda najveće šou-revije „Luj Viton“, a po scenografiji za ovom revijom nije mnogo zaostajao „Šanel“ sa svojom „podvodnom pričom“. Lagerfeld, na čelu čuvenog modnog brenda, bio je s pravom ponosan na odeću koju su modeli poneli koračajući belim peskom posutim podom „Grand Palas“ muzeja. Bogatu scenografiju predstavljale su džinovske školjke, korali i ostali podvodni svet.
Naravno, sve šou-revije ne bi bile tako spektakularne bez prisustva poznatih ličnosti iz celog sveta, kojima je, po svemu sudeći, pariska „Nedelja mode“ omiljena. Ne postoji viđenija ličnost iz sveta šou-biznisa koja se ovih godina nije potrudila da sedi u prvom redu na revijama poznatih francuskih dizajnera.
Holivudska diva Uma Turman podržala je svojim prisustvom rad Nemca Karla Lagerfelda, kreativnog direktora najpoznatije francuske modne kuće „Šanel“. I prva žena američkog „Voga“, slavna urednica Ana Vintur, pratila je iz prvog reda „Šanelova čuda okeana“. Kćerka Lajonela Ričija, zvezda rijaliti-programa Nikol sa suprugom Džoelom Mejdenom prisustvovala je čudesnoj reviji „Luj Viton“. Salma Hajek, iako je uganula članak na nozi, posećivala je revije sa suprugom, francuskim milijarderom Fransoom Henrijem Ponoom. Iako je viđena u nekoliko različitih kreacija u kojima je dolazila na revije, Salma je proglašena za jednu od najbolje obučenih na ovogodišnjoj modnoj smotri u prestonici Francuske.
Posebne simpatije izazvala je „pastelna pojava“ glumica Džesike Bil, koja je gledala reviju „Valentino“. Dan pre nego što se pojavila u Parizu, u svim američkim medijima se govorilo o njoj i njenom „bivšem-sadašnjem“ dečku Džastinu Timberlejku, sa kojim je pre dolaska u Pariz posetila javni golf događaj u Las Vegasu.

Poslastica za sve modne „sladokusce“ bila je pojava Mirande Ker na pistama, koja se vratila modnom biznisu pošto je u januaru rodila dete sa glumcem Orlandom Blumom. Iako je radila nekoliko vrlo glamuroznih revija, poput „Šanel“ i Stele Makartni, medijima je otkrila da između revija mora pumpicom da prikuplja mleko za sina Flina Kristofera.
I ova pariska „Nedelja mode“ je, osim odličnih revija, poznatih ličnosti i najnovijih kreacija obilovala otmenim zabavama, koje poznati nisu propustili da posete obučeni na „francuski šik“ način. Posle revija i afterpartija zvezde su „tvitovale“ i hvalile najveći „modni cirkus“ na svetu.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin