Vanja Milačić i Saša Joksimović: Glumci u ulozi manekena

Vanja Milačić i Saša Joksimović: Glumci u ulozi manekena

Autor: | 03/12/2011

0

Dvoje domaćih glumaca Vanja Milačić i Saša Joksimović sa uspehom igraju na scenama beogradskih pozorišta. Glumica koja je osvojila publiku ulogom Mileve u seriji „Vratiće se rode“, likom dosta podseća na holivudsku zvezdu Anđelinu Džoli. Njenom umetničkom senzibilitetu prijaju uloge u teatru, ali i u kvalitetnim domaćim serijama, pa je televizijska publika trenutno može videti u seriji Zdravka Šotre „Nepobedivo srce“. Najveću podršku u svemu što radi pruža joj osamnaest godina stariji suprug, advokat Boža Prelević, sa kojim lepa tridesetčetvorogodišnjakinja ima dvoje dece. Rođena u Podgorici, umetnica raskošne lepote diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Otkako je njen život oplemenilo roditeljstvo, emotivno je sazrela, a da je beskrajno srećna dokazuje osmeh koji joj ne silazi sa lica.

Njen kolega Saša, mlađi brat poznatog pop kantautora Željka Joksimovića, oženjen je i sa suprugom Nevenom ima dvogodišnjeg sina Iliju. Uspešni glumac tumačiće naslovnu ulogu u seriji „Igra istine“, čiji je i producent, a intrigantna serija će uskoro početi da se prikazuje na jednoj od nacionalnih televizija. Vrlo otvoren i srdačan u komunikaciji, deluje zadovoljno dok govori o poslu, roditeljstvu i braku.

Na početku razgovora oboje kroz osmeh primećuju da im je fotografisanje za modni editorijal magazina „Hello!“ veoma prijatno iskustvo, mada to nije prvi „modni izlet“ ovih šarmanih glumaca.
Vanja: Nedavno sam na modnoj manifestaciji „Herbafast Fashion Selection“ koračala pistom u ulozi manekenke i na reviji dočarala lik slavne glumice Đine Lolobriđide. Bilo je to prelepo iskustvo. Ipak, posle revije nikog nisam pitala za mišljenje kakva sam bila na pisti jer mi je ego veoma porastao. Šalu na stranu, uživala sam.
Saša: Volim da se slikam i ne razumem javne ličnosti kojima se to ne dopada, jer je slikanje deo posla. Nikada nisam bio na pisti, ali bih i to voleo da probam. Nedavno sam učestvovao u „Pinkovoj“ emisiji „Šou snova“, gde sam igrao i pevao. Bilo je to lepo iskustvo iako sam ispao u finalu.
Kakav je vaš stav o modi i šopingu?
Saša: Moj stil odevanja je retro-urban. Volim da kombinujem ta dva stila. Najviše kupujem ovde, a ponekad i kada negde otputujem. Najčešće u šoping idem sa suprugom, ali ne da bi me savetovala već da bih imao društvo. Ne tražim modne savete ni od koga, jer se uzdam u svoj osećaj za modu. Nekada garderobu kupujem stihijski, a nekada odem u radnje sa spiskom potrebnih stvari. Što se tiče brenda, on mi je najčešće bitan zbog udobnosti i kvaliteta. Imam mnogo firmiranih stvari, mada kupujem i one koje ne nose potpis poznatog dizajnera.
Vanja: Nisam pasionirani pratilac mode, ali volim dobre kreatore i udobne i kvalitetne kreacije. Malo je kod nas dogođaja gde bih mogla da ponesem krajnje svečanu haljinu, te sam ih najčešće nosila na operskim premijerama u inostranstvu. U poslednje vreme volim haljine, pogotovo ih nosim preko dana kada odlazim na pozorišne probe. U njima se osećam ženstveno. Ipak, moram da priznam da me je obuzeo nalet samopouzdanja. Nedavno sam čak obukla teksas šorts. Od puberteta se nisam tako smelo obukla, moj suprug se „šlogirao“ kada me je video jer se tako, inače, ne odevam.

Glumce sve više gledamo u televizijskim reklamama. Šta vi mislite o tome?
Vanja: Radila sam reklame za crnogorsko tržište, ali ne znam da li bih to radila ovde. Ljudi vas povežu sa proizvodom koji reklamirate i „džaba“ vam onda i Tolstoj i Dostojevski. Izbegavam to. Bila bih zaštitno lice neke modne marke, a to je druga stvar.
Saša: I ja bih prihvatio da budem lice nekog brenda. Igrao sam i u srpskim reklama, doduše, ne previše. Malo je srpsko tržište.
Gde vas publika sada može gledati?
Saša: U „Jugoslovenskom dramskom pozorištu“ i u „Slaviji“. Na televiziji će uskoro početi da se prikazuje  „Igra istine“ sa nacionalnom frekvencijom.
Vanja: Igram u serijama „Cvat lipe na Balkanu“ i „Nepobedivo srce“, a uskoro ću zaigrati u premijeri komada „Zli dusi“ Dostojevskog u „Narodnom pozorištu“. Igram mladu Fridu u komadu „Frida Kalo“ u „Madlenijanumu“ i u predstavi „Svici“ u „Ateljeu 212“.
Je li vam zbog roditeljstva uskraćen noćni provod?
Vanja: Naravno. Sa dvoje dece koja su još u pelenama nema šanse. Čeznem za nekom noćnom avanturom. Ovako, odvedem decu u vrtić i mogu na popodnevnu kafu dok ne odem po njih. Kćerka Ksenija ima tri godine, a sin Lazar godinu manje. Imam i bebisiterku koja mi pomaže, ali samo kada imam poslovne obaveze. Prošli mesec je bio za prilagođavanje, jer je Lazar tek krenuo u jaslice. „Zaradili“ smo upale uha i bolesti.
Saša: Moj Ilija ima dve i po godine, pa imamo obaveze oko njega i prilagođavamo se njegovom životnom ritmu. Ako mu se ne spava, za mene i Nevenu nema izlazaka, a ako hoće da spava, možemo da izađemo u provod ukoliko ga neko pričuva. Supruga i ja izlazimo nekada zajedno, a nekada i odvojeno. Ako je jedan u provodu sa društvom, drugi čuva dete.

Intervju: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti