Ana Nikolić priznaje da je privlače stariji muškarci jer samo oni mogu da ponesu teret njene slave

Ana Nikolić priznaje da je privlače stariji muškarci jer samo oni mogu da ponesu teret njene slave

Autor: | 19/11/2010

0

U poslednje vreme pevačica Ana Nikolić ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Album „Mafija kafe“, koji je promovisala pre mesec dana, odlično se prodaje, već se izdvojilo nekoliko hitova i ima sve više nastupa. Pored toga našla je vremena i da ode na odmor, na egzotične Maldive sa kojih se nedavno vratila. Preplanula i odmorna nastavlja tamo gde je stala, pa će već u toku nedelje snimiti još jedan spot, u produkciji televizije „DM sat“.
Pevačica koja je pre deset godina iz rodnog Paraćina došla u Beograd, sa jasnim ciljem da osvoji estradni vrh, važi za devojku od stila. Nekada je na garderobu nekontrolisano trošila novac. Dešavalo joj se da ceo honorar ostavi u buticima poznatih svetskih kreatora, ali s godinama je tu svoju naviku promenila.

Šta najčešće kupujete?
- Ranije mi se dešavalo da poput svake kupoholičarke kupujem sve što mi dođe pod ruku. Nedavno sam shvatila da ne mogu da živim u svojih hiljadu pari cipela, jer ih imam u vrednosti jednog prostranog luksuznog stana. Promenila sam se. Ne mogu da kažem da štedim jer nisam taj tip, ali razmišljam šta kupujem i s kojim ciljem. Ipak, mogu da kažem da i dalje ne mogu da odolim dobroj torbi, cipelama i haljinama.

Nosite li isključivo brendiranu garderobu i koje kreatore preferirate?

- Nisam od onih koji boluju od etiketa i brendova. Kada kupujem stvari koje su sa potpisom, to je uvek diskretno naglašeno. Nikada niste mogli da me viditi sa uočljivim natpisima: „luj viton“, „dior“ ili „šanel“. Naravno da volim odeću, a naročito tašne i obuću poznatih svetskih dizajnera, za šta sam spremna da potrošim pravo malo bogatstvo, ali zaista mi nije nikakav problem i da neku bluzu ili džemper kupim u „Zari“. Kada već govorimo o kreatorima, svako od njih ima neki komad koji mi se dopada, ali bih izdvojila Stelu Makartni, Iv Sen Lorana i brend „Chloe“.

Da li ste se nekada pokajali što ste kupili neku stvar?
- Naravno, nema žene koja nije napravila takvu grešku. Imam gomilu stvari koje su kupljene na brzinu, a u trenutku kada sam ih kupovala mislila sam da su mi preko potrebne. Ako ćemo iskreno, prošle zime sam kupila dve bunde, veoma skupe i kvalitetne. Jednu sam obukla samo jednom, a drugu nijednom. Eto, kajem se.

Stidite li se nekog svog stajlinga?

- Ne stidim se nijednog. Za kakav god stajling da sam se opredelila trudila sam se da u tom trenutku izgledam najbolje. Moda za mene nije pitanje života i smrti. Sve može, ali ništa ne mora.

Lečite li neraspoloženje šopingom?
- Naravno. Moje neraspoloženje skupo košta. Evo prilike da apelujem na bližnje da me ne nerviraju, da ne bih trošila novac kao sumanuta. Šalim se, ali nije fraza da kupovina nekog dobrog odevnog komada može mnogo da usreći. To može biti i donji veš koji će uticati da se osetimo ženstveno i dobijem injekciju samopouzdanja.

Jeste li od onih devojaka koje menjaju frizuru i boju kose kada su nezadovoljne u ljubavi?
- To nikako. Tužna ljubav da se odrazi na mojoj glavi, taj film nijedan muškarac neće gledati kada sam ja u pitanju. Boju kose i frizuru menjam isključivo prema sopstvenom nahođenju i želji, bez uticaja spoljašnjih faktora, naročito ne „promašenog“ muškarca.

Šminkate li se privatno?

- Privatno uglavnom koristim samo maskaru i blagi sjaj za usne. Dosta mi je teške scenske šminke, pa u danima kada nemam snimanje odmaram kožu. A i nije zdravo za lice, a meni je moje lice sveti gral.

Koliko se vaša scenska garderoba razlikuje od one koju nosite kada niste pred kamerama ili na nastupu?
- Malo se razlikuje, jer na sceni ne nosim scensku garderobu punu šljokica, perja i ostalih dodataka. S obzirom na to da sam umerena i svedena i u garderobi koju nosim prilikom javnih nastupa, svi ti komadi mogu da se nose i privatno.

Važite za jednu od najseksepilnijih devojaka na domaćoj javnoj sceni. Da li vas to nekada opterećuje?
- Uglavnom mi je to motiv i dodatni podstrek da budem što bolja, ali naravno da je obaveza koju, nadam se, uspešno opravdavam.

Primećujete li da su žene ljubomorne na vas?

- Ne, jer se ne bavim drugima. Čak i ako bih primetila tako nešto, ne bih reagovala niti pridavala tome značaj. Slušam i čujem samo savete i sugestije bližnjih. Ostali nisu kompetentni da se bave mojim likom i delom.

Kakav stil odevanja vam se dopada kod muškaraca?
- Onaj koji je sličan mome, da je odmeren, a moderan. Kvalitetno, nikako prenaglašeno i napadno.

Šta vas može odbiti?
- Nekultura odevanja, a to je upravo ono što sam već spominjala, brendiranje od glave do pete. Muka mi je kada vidim da je dečko pokretna reklama za „Luj Viton“ ili „Dolče i Gabanu“.

Zbog čega vas privlače stariji muškarci što ste svojevremeno izjavili?

- Zato što jedino oni mogu da se nose sa teretom odgovornosti koji nosi veza ne sa Anom Nikolić već sa svakom javnom ličnosti. S obzirom na to da sam od prvog dana kada sam kročila na estradu samostalna, sama zarađujem, borim se i opstajem, muškarac koji će me pratiti mora da bude jači od mene. U svakom smislu. Neko ko je mlad to ne može da bude, jer on nije imao kada da se ostvari.

Prilazite li prvi muškarcu ukoliko vam se dopadne?
- Nemam tu vrstu predrasuda, ali zbog prirode svoje profesije smatram da bi takav potez bio neprimeren.

Verujete li u ljubav na prvi pogled?
- Ljubav na prvi pogled je jedna velika šarena laža koju su nam plasirali i uspešno imputirali u glavu niskobudžetni holivudski režiseri. Da bih zavolela neku osobu najpre moram dobro da je upoznam. Mislim da je realnija formulacija strast na prvi pogled, a ljubav je već nemoguća.

Jeste li ikada patili zbog ljubavi?
- Naravno da sam patila, ali i za to imam uspešan recept. Nedavno su me pitali kakvo je moje jutro posle raskida, a ja sam rekla da je uvek sunčano. Jer, poput Skarlet O’Hare kažem sebi: „O tome ću misliti sutra“. Svako moje sutra je puno novih obaveza, tako da tada i zaboravim da je trebalo da patim. Poenta je da, i da hoću, nemam vremena za patnju, a neću.

Prošlo je šest meseci otkako ste raskinuli prethodnu vezu. Da li se u međuvremenu pojavio neki novi muškarac u vašem životu?
- Nije, jer kako nemam vremena za patnju, tako ga nemam ni za zaljubljivanje.

Zar vam se ni na egzotičnim Maldivima, odakle ste se nedavno vratili, niko nije dopao?
- Na Maldive sam pobegla da bih bila što dalje od svih sa našeg govornog područja, ali i od muškaraca. Otišla sam da nađem mir i uspela sam u tome. Bila sam tamo petnaest dana sa prijateljicom. Boravak na Maldivima, osim po pravom odmoru, pamtiću i po sijaset zanimljivosti koje sam naučila u susretu sa domorocima. Tamo nikoga ne biste smeli da pomazite po glavi, pogotovo ne decu, jer tu se nalazi duša koju ne treba dodirivati. S druge strane, noge preziru zato što ih smatraju nečistim. Kada sedite, morate da pazite da đonovi i tabani nikada ne budu vidljivi. Takođe, mora da se pazi i na grudi. Bolje da ih niko ne vidi. Mislim, bolje po vaš džep, jer je kazna za skidanje u toples hiljadu američkih dolara.

Imate trideset dve godine, razmišljate li o braku i potomstvu?
- Smatram da nema svrhe baviti se tako ozbiljnim temama, naročito ne u trenutku kada ni partnera nemam pored sebe.

Jeste li još u kontaktu sa glumcem Milutinom - Mimom Karadžićem sa kojim ste pre dve godine bili nerazdvojni?

- Nismo se odavno čuli ni videli.

Zbog čega Ognjen Amidžić, sa kojim ste snimili duet „Mafija kafe“, nije bio na promociji vašeg albuma?
- Ognjen je obećao da će da dođe, ali ne znam šta mu je iskrslo pa se nije pojavio. Svejedno, to je njegov propust jer je ostao uskraćen za sjajnu žurku.

Sandra A. Rilak
Foto: Andreja Damnjanović
Stilistkinja: Jovana Božović
Šminka i frizura: Srđan Petković za „Hair and Make up Studio“, Mileševska 47, tel: 011 / 383 - 00 - 87

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: ana nikolić

Pročitajte još

Najnovije vesti