Svet mode tuguje: Kreator Kenzo Takada preminuo od korone

Svet mode tuguje: Kreator Kenzo Takada preminuo od korone

Autor: | 05/10/2020

0

Preminuo Kenzo Takada - vest je koja je načisto rastužila ceo svet, naročito strasne ljubitelje mode koji su njegov rad obožavali. Poznati japanski modni kreator preminuo je u 81. godini od posledica COVID-19 u bolnici u mestu Neji na Seni, nedaleko od Pariza. Iako su lekari činili sve da mu pomognu, njegovo telo nije uspelo da se izbori sa kobnim posledicama koje je virus napravio u organizmu.

Kenzo Takada bio je jedan od najpoznatijih svetskih modnih znalaca, koji je imao fanove širom sveta. Rodio se 27. februara 1939. godine u mestu Himeždi u Japanu. Proslavio se kada je radio u Parizu, gde je oformio svoj legendarni modni brend "Kenzo".

Pročitajte: Kako izgleda kad se spoje Kenzo i Disney?

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FASHION TO MAX (@fashiontomax) дана 4. Окт 2020. у 8:41 PDT

Osim odeće, proizvodio je parfeme, kao i kozmetičke proizvode. Iako je najavio da se povlači 1999. godine, ljubav prem modi je bila jača, pa je radio i dalje, manje nego pre, ali je bio prisutan na modnoj sceni.

Kenzo Takada preminuo je i nije uspeo da ostvari svoj veliki san. Naime, on je početkom ove godine najavio da će pokrenut i brend pod nazivom K3, koji je uključivao dizajn namještaja, tepiha, posuđa, tačnije sve za opremanje kuće ili stana.

Takada je odlikovan je Legijom časti 2016. godine, prenose agencije.

Pročitajte: Britni Spirs postala zaštitno lice Kenza, fanovi besni - Šta su joj uradili? To nije ona!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marie Claire 美麗佳人 Official (@marieclairetw) дана 5. Окт 2020. у 5:37 PDT

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram