Modna kuća Saint Laurent ostala bez dizajnera

Modna kuća Saint Laurent ostala bez dizajnera

Autor: | 02/04/2016

0

Nakon dugog šuškanja, dizajner Hedi Sliman napušta modnu kuću Saint Laurent čime su napokon potvrđene sve jače glasine.

Da nije reč o šali, dovoljno govori službena objava za medije grupacije Kering koja u svom vlasništvu osim brenda Saint Laurent ima brendove poput Alexander McQueen, Balenciag i Gucci.

U saopštenju se navodi da "na kraju četvorogodišnje misije koja je dovela do potpunog repozicioniranja brenda, Maison Yves Saint Laurent najavljuje odlazak Hedija Slimana kao kreativnog direktora modne kuće".

Suprug Selme Hajek i direktor grupacije Kering istakao je da "ono što je Yves Saint Laurent postigao u protekle četiri godine predstavlja jedinstveno poglavlje u istoriji modne kuće" dodajući:  -

- Vrlo sam zahvalan Hediju Slimanu i celom timu Yves Saint Laurent zbog toga što su postavili put koji je modna kuća uspešno prihvatila i kojim su osigurali dugovečnost ovog legendarnog brenda.

Vest o napuštanju modne kuće Saint Laurent objavljena je nedugo nakon što je dizajner objavio fotografije nove kampanje u kojoj glavnu ulogu ima model Kara Delevinj i glumica Džejn Birkin.

Takođe, deo njegove konačne turneje u ulozi kreativnog direktora Saint Laurent bila je poslednja modna revija održana u Los Anđelesu, rodnom mu gradu. Ta je revija okupila brojna zvezdana imena, uključujući Lejdi Gagu, voditeljku Elen Dedženeris i Džastina Bibera.

Tokom rada u modnoj kući, Sliman je uspeo da izbaci Yves iz imena brenda, a taj potez opravdao je kao "povratak originalnom imenu koje će takođe da pomogne u vraćanju legitimiteta brendu koji je izgubio ravnotežu između mode i kožnih modnih dodataka, uz bok muškim i ženskim kolekcijama."

Osim toga Slimana je nakon 10 godina izbivanja predstavio couture kolekciju brenda.

Koji je sledeći korak u karijeri talentovanog dizajnera, još je nepoznanica, ali šuška se kako 48-godišnji Raf Simons uskoro napušta modnu kući Dior čime će se stvoriti mesto za novog kreativnog direktora. Ko će zameniti Slimana na poziciji kreativnog direktora Saint Laurent, još nije poznato.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/gettyimages hellomagazin