Ana Štajdohar: Najviše volim da nosim komade domaćih dizajnera

Ana Štajdohar: Najviše volim da nosim komade domaćih dizajnera

Autor: | 23/08/2016

0

Otkako je pre sedam meseci saznala da je u drugom stanju, pevačica Ana Štajdohar potpuno se prepustila uživanju u jednom od najlepših životnih perioda u čemu ima potpunu podršku supruga, saksofoniste Nikole Demonje. Dok joj tokom prve trudnoće sa kćerkom Niom, koja uskoro puni dve godine, bilo jako važno da ne bude razmažena, ovog puta odlučila je da sebi ispunjava sve male prohteve. U skladu sa tim organizovala je svoj život, a osim što je posvećena kćerki, šarmantna plavuša poslednjih meseci priprema i nove pesme kojima će obradovati publiku posle porođaja.

Drugo stanje podstaklo je Anu i na modne eksperimente, pa tako ovog leta uživa u garderobi šarenih i veselih boja koje asociraju na srećnu životnu etapu u kojoj se trenutno nalazi.

Šta najčešće nosite ovog leta?

- Iako sam u sedmom mesecu trudnoće, i dalje mogu da nosim stvari iz svog garderobera. Najčešće oblačim haljinice koje se rastežu, pareo i japanke. Kombinujem razne boje, jer leto je pravo vreme za šarenilo.

Koliko se vaša odeća za scenu razlikuje od one koju nosite privatno?

- Kako kad. Za nastupe biram odeću u skladu sa prilikom, ali i sa trenutnim raspoloženjem. Nekada sam spremna da se osećam neudobno zarad dobrog izgleda na nastupu, a nekada učinim sebi uslugu, pa se obučem nešto ležernije. Najviše volim da nosim komade domaćih dizajnera.

Idete li često u šoping u poslednje vreme s obzirom na to da ste u poslednjem tromesečju trudnoće kada stomak najbrže raste?

- Odlazim u šoping. Obožavam nove krpice, ali u poslednje vreme uglavnom završim na dečjim odeljenjima i iz tržnih centara izađem sa kesama u kojima su samo stvari za moju devojčicu. Dok nisam bila mama, smatrala sam da je besmisleno trošiti značajnu sumu novca na dečju garderobu i da je dovoljno da dete ima udobnu i čistu garderobu, dok je modiranje čista glupost. E sada, kada me je majčinski instinkt uhvatio u svoju mrežu, mnogo sam lakša meta za trgovce kada je reč o dečjim stvarima. Dovoljno je da vidim neku lepu stvar za Niu, i ne mogu da odolim a da je ne kupim.

Nosite li sada odeću koju ste kupili tokom trudnoće sa Niom?

- Da, mada ni tada nisam kupovala stvari namenjene trudnicama. I tada sam, kao i sada, mogla da obučem većinu stvari iz svog plakara. Generalno, nisam oduševljena garderobom koja je u ponudi na odeljenjima za trudnice. Uglavnom su vrlo tetkaste za moj ukus.

Koliko se vaša druga trudnoća razlikuje od prve?

- Sada je nešto teže. Potrebno mi je više mirovanja i odmaranja, a mnogo je manje prilika za to nego u prvoj trudnoći. Žene koje očekuju prvo dete trebalo bi da maksimalno iskoriste mogućnost izležavanja. To je jedinstvena prilika, kasnije je to u sferi pustih snova.

Ko je uzbuđeniji zbog dolaska još jedne prinove, vi ili vaš suprug Nikola?

- Ja, jer se najveće promene ipak dešavaju u mom telu.

Jeste li razmišljali o tome koliku ćete pauzu u poslu napraviti posle drugog porođaja?

- Moj plan je da se vratim na posao u februaru, martu sledeće godine. Tada bih želela da predstavim svoje nove pesme. Pre odlaska na pauzu uradila sam novu pesmu `Samo ti`, koju sam i ekranizovala. Ideja mi je da za vreme odsustva uradim još novih pesama koje ću dodati singlovima koje sam do sada snimila i sve ih objedinim u jedan album. To je moj plan, a koliko ću uspeti da ispoštujem rokove koje sam sebi zadala, videćemo. Svakako ću od oktobra imati mnogo značajnija posla.

Zauzima li muzika značajno mesto u vašem životu i u periodima kada ne radite?

- Naravno, muzika je uvek prisutna u mom životu.

Gde sebe vidite u budućnosti kada je reč o vašem poslu?

- I dalje se vidim u borbi protiv kiča, šunda, prostakluka i nekulture, koji vladaju.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević