Lindberg i njegove muze: fotografija koja je promenila lice mode

Lindberg i njegove muze: fotografija koja je promenila lice mode

Autor: | 28/08/2016

0

Slavni fotograf Piter Lindberg, koji je svojim objektivom ovekovečio sve supermodele našeg doba, najavljuje izložbu pod nazivom „Drugačija vizija modne fotografije“, koja će biti otvorena 10. septembra u Roterdamu.


Kako je istakao, biće to veliko putovanje kroz njegove strasti i opsesije, a postavka sadrži devet galerija, od kojih će prva biti posvećena rađanju top modela.

A video posted by Peter Lindbergh (@therealpeterlindbergh) on Aug 28, 2016 at 11:03am PDT


Podsetimo, to se dogodilo 1988. godine, kada se Lindberg iz Dizeldorfa preselio u modnu prestonicu Pariz, ni ne sluteći da će u isto vreme zahvaljujući upravo njemu to biti veliki početak i za Lindu Evanđelistu, Kristi Tarlington, Tatjanu Patic, Karen Aleksander, Rejčel Vilijams i Estel Lefebur.

Behind the scenes image in Le Touquet by @jeremybrodbeck for the shooting with... guess who? #icon

A photo posted by Peter Lindbergh (@therealpeterlindbergh) on Aug 16, 2016 at 9:17am PDT


Uspeo je da okupi ove lepotice na plaži Santa Monike, gde su mu zajedno pozirale u običnim belim košuljama bez etiketa nekih prestižnih kuća. Crno-bela fotografija bila je revolucionarna u svakom pogledu.

A video posted by Peter Lindbergh (@therealpeterlindbergh) on Aug 27, 2016 at 8:27am PDT

Interesantno je da ju je američki „Vog“ tada odbio i da je Ana Vintur za nju saznala tek nekoliko meseci kasnije kada je stigla na mesto glavnog urednika i kada je britansko izdanje odlučilo da je objavi.


Mnogo godina kasnije, Lindbergovo delo proglašeno je najznačajnijom fotografijom osamdesetih, a uvršteno je i u knjigu „Sto godina Voga“.

A video posted by Peter Lindbergh (@therealpeterlindbergh) on Aug 28, 2016 at 6:58am PDT

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić instagram/therealpeterlindbergh
Tagovi: piter lindberg

Pročitajte još

Najnovije vesti