Anabela Atijas: Najradije biram mladalačke odevne komade

Anabela Atijas: Najradije biram mladalačke odevne komade

Autor: | 29/08/2016

0

Mnogobrojni izazovi sa kojima se često susretala oblikovali su život pevačice Anabele Atijas, koja danas s ponosnom ističe da je pronašla svoj mir. U tome su joj najviše pomogle knjige iz oblasti pozitivne psihologije, a kada je pronašla sreću u sebi, i okolnosti u kojima živi su se promenile. Tako danas uživa u skladnoj bračnoj zajednici sa sarajevskim biznismenom Andrejom Atijasom, sa kojim ima trogodišnju kćerku Blankicu, a društvo im prave i njene starije kćerke, dvadesetogodišnja Luna i desetogodišnja Nina. U skladu sa novom životnom fazom u koju je zakoračila pre nekoliko godina, Anabela je promenila i svoj stil odevanja. Kako u sebi oseća novi talas mladalačke energije, nešto formalniju garderobu ostavila je po strani i uživa u ležernim komadima koji je ne sputavaju.

Šta od garderobe najradije nosite ovog leta?

- Moje odevanje poprilično se promenilo tokom proteklih godina. Dok sam ranije leti najradije nosila haljine i druge lepršave stvari, u poslednje vreme sam, uslovno rečeno, podetinjila. Tako, radije biram šortseve i majice, kao i druge mladalačke odevne komade. Jednostavno u njima se najbolje osećam i oni su mi najudobniji.

Da li je rođenje vaše najmlađe kćerke uticalo da se duhom podmladite?

- Smatram da je trebalo da se desi suprotno i da sa rođenjem još jednog deteta postanem ozbiljnija, a umesto toga sve više u sebi osećam neku vrstu mladalačke energije. Ali, to i nije tako loše.

Moja Blanki ima `blesavu` mamu, sa kojom joj nikada nije dosadno.

Spadate u osobe koje imaju osećaj za modu, jeste li odmalena voleli da se oblačite lepo?

- Još kao devojčica volela sam modu, ali moj stil se s godinama dosta menjao. Kada sam bila tinejdžerka, obožavala sam sportske odevne kombinacije i nikada nisam bila šmizla koja uživa u ženstvenoj garderobi. Nina je najsličnija meni, dok je, recimo, Blankica prava devojčica koja više voli haljinice i cipelice nego igračke. Najstarija Luna ima stil gotovo isti kao što je moj sada. To podrazumeva da joj odevanje zavisi od raspoloženja i da podjednako dobro može da ponese usku haljinu, kao i potpuno ležernu kombinaciju.

Koliko utičete na odevni stil vaših kćerki?

- Svega nekoliko puta pokušala sam da im nametnem da obuku nešto što se meni dopada, ali sam brzo shvatila da to nije dobro. Terajući decu da nose nešto što im se ne dopada, na neki način gušimo njihov identitet i pravimo od njih nešto što oni uopšte nisu. Zato sam im uvek dopuštala potpunu slobodu u tom smislu. Danas su sve tri različite, a opet su svoje.

Jeste li tip žene koja se pažljivo neguje i vodi računa o svom izgledu ili se više oslanjate na genetiku?

- Brinem o svom izgledu i to smatram delom lične higijene. S godinama sve više vodim računa o sebi. Počela sam redovno da vežbam pilates, koji sam jako zavolela jer izdužuje i lepo oblikuje mišiće, a i pomaže mi da održim balans koji je najvažniji za organizam. Povremeno odlazim i u teretanu, a imam i svoje frizere i šminkere sa kojima rado sarađujem. Tu je i moja kozmetičarka kod koje odlazim godinama i koja brine o mom licu u borbi protiv starosti. Mislim da se rezultati toga vide, jer uveliko gazim četrdeset drugu godinu, a dobijam komplimente da nikada nisam bolje izgledala. Smatram da svi mi imamo jedno telo i jedno lice, i da je potrebno da se brinemo o tome.

Pre izvesnog vremena promenili ste boju kose i postali plavuša. Da li ste navikli na svoj novi izgled?

- Jesam, i jako se dobro osećam kao plavuša. Teško bi mi palo kada bih sada morala da vratim tamniju boju kose. Smatram da ovako izgledam mlađe i svežije, te sigurno još neko vreme neću ništa menjati.

Koliko vodite računa o vašoj i ishrani vaše dece?

- Vodim računa, a naročito mi je važno da mi se kćerke zdravo hrane. Kao sva deca i one vole `brzu hranu` i gazirane sokove, što im povremeno dozvolim da konzumiraju, ali se devedeset posto njihove ishrane bazira na zdravim namirnicama. U našoj kući se često kuva. Kada ja nemam vremena za to, onda ulogu šefa kuhinje preuzima moj suprug koji to majstorski radi.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević