Lindberg okupio krem modnog sveta na otvaranju izložbe u Roterdamu

Lindberg okupio krem modnog sveta na otvaranju izložbe u Roterdamu

Autor: | 13/09/2016

0


Sindi Kraford, Mila Jovović, Nađa Auerman, Karen Aleksander i mnoga druga slavna imena svetske modne scene okupila su se u muzeju „Kunstal“ u holandskom gradu Roterdamu, na svečanom otvaranju dugoočekivane izložbe Pitera Lindberga.

Čuveni fotograf, koji je svojim objektivom ovekovečio sve supermodele našeg doba, mesecima je pripremao projekat pod nazivom „Drugačija vizija modne fotografije“. Kako je istakao, ovo je jedno veliko putovanje kroz njegove strasti i opsesije, a postavka sadrži devet galerija, od kojih je prva posvećena rađanju top modela.

Prostorija sa ovim fotografijama te večeri je izazvala najviše interesovanja, naročito zbog toga što se pored svojih starih crno-belih portreta ponovo pozirale Sindi, Mila, Nađa...


Podsetimo, sve je počelo 1988. godine, kada se Lindberg iz Dizeldorfa preselio u modnu prestonicu Pariz, ni ne sluteći da će, zahvaljujući upravo njemu, to biti veliki početak i za Lindu Evanđelistu, Kristi Tarlington, Tatjanu Patic, Karen Aleksander, Rejčel Vilijams, Estel Lefebur.

Uspeo je da okupi ove lepotice na plaži Santa Monike, gde su mu zajedno pozirale u običnim belim košuljama.


Ta crno-bela fotografija bila je revolucionarna u svakom pogledu. Interesantno je da ju je američki „Vog“ tada odbio i da je Ana Vintur za nju saznala tek posle nekoliko meseci.

Mnogo godina kasnije, Lindbergovo delo proglašeno je najznačajnijom fotografijom osamdesetih, a uvršteno je i u knjigu „Sto godina Voga“.

Ovu i još mnoge radove slavnog fotografa mogu da vide svi koji narednih nedelja budu posetili muzej „Kunstal“.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Promo
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti