Ovacije za srpske kreatore na njujorškoj Nedelji mode

Ovacije za srpske kreatore na njujorškoj Nedelji mode

Autor: | 16/09/2016

0


U glavnom programu protekle Nedelje mode u Njujorku, takozvanoj “A platformi”, svoje kolekcije prikazali su kreatori Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj, a čast da zatvore prestižnu manifestaciju imali su Vesna Milošević i Vasilije Kovačev.

Dan kasnije, naši dizajneri i Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač “Serbia Fashion Weeka”, imali su prijem u konzulatu naše zemlje u Njujorku.

Publika je revije srpskih kreatora pratila uz ovacije i duge aplauze.

Sjajna atmosfera i veliko interesovanje medija za naše dizajnere, dovoljno govori koliki je veliki korak napravila srpska moda.


Sve je počelo performansom Bate Spasojevića u čijem je modelu virtuozna violistkinja podigla publiku na noge.

Zvuci pesme “Evo banke, cigane moj” orila su se pistom, nakon čega je veče nastavljeno revijom Vesne Milošević. “Serbia Fashion Week showcase” zatvorio je Vasilije Kovačev. 

Povodom velikog uspeha na njujorškoj smotri Svetlana Horvat je izjavila:

- Ovo je ogroman uspeh srpske mode, ali i velika promocija za našu zemlju. Pažljivom strategijom i kontinuitetom u učestvovanju na Nedelji mode u Njujorku, sigurno ćemo biti korak bliže revitalizaciji naše tekstilne industrije.

Prve ponude stigle su i za dizajnere.

Sanja Bobar već ima veliku porudžbinu za kupce iz Teksasa i za promociju u Los Anđelesu, a ovih dana očekuju se još neke dobre vesti.

Zahvaljujući  ugovoru koji je potpisala Nacionalna komora za modu Srbije sa platformom “Art Hear Fashion USA”, od ove godine dizajneri “Serbia Fashion Week-a” imaće priliku da predstave svoje kolekcije i na američkim nedeljama mode u Los Anđelesu, Majamiju i Vašingtonu.

“Serbia Fashion Week” održaće se od 7. do 12. novembra..

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo
Tagovi: