Da li ste spremni za jubilarni 40. Belgrade Fashion Week?

Da li ste spremni za jubilarni 40. Belgrade Fashion Week?

Autor: | 19/10/2016

0

Jubilarni 40. Belgrade Fashion Week koji će se održati od 23.oktobra do 8.novembra polako se približava. Jedan od najatraktivnijih modnih događaja u gradu obradovaće nas izuzetno bogatim programom u kom će učestvovati brojne poznate ličnosti.

Nastao pod okriljem Modnog studija Click, sada već davne 1996. godine, prilagođavajući se različitim svetskim trendovima, ali i našim društvenim okolnostima, Belgrade Fashion Week se trudi da unapređuje kvalitet programa i organizacije, držeći korak sa sličnim manifestacijama u svetu koje su mu bile uzor od samog osnivanja.

Organizatori od samog početka paralelno neguju umetnički i edukativni pristup manifestaciji. Takav okvir delovanja uveliko nadilazi organizovanje revija. Organizacioni tim Beogradske nedelje mode trudi se da dovede važne goste, predavače, modne i biznis stručnjake iz Evrope, da podrži brojne domaće umetnike, organizuje izložbe koje promovišu savremeni dizajn, ali i našu tradiciju i ljude koji zavređuju pažnju.

- Ovaj značajan jubilej BFW će obeležiti vremenski dužim trajanjem – u skladu sa rimskim ispisom našeg jubileja biće to XL izdanje Nedelje mode. Pripremamo veliki broj kvalitetnih revija, autorskih kolekcija, atraktivnih brendova, značajnih izložbi, zanimljivih promocija i to na najatraktivnijim mestima u gradu - poručuju iz organizacije BFW.

Svečano otvaranje u nedelju 23. oktobra uveličaće velika imena u svetu mode Aleksandar Protić, Ana Ljubinković, Bata Spasojević, Boris Nikolić, Danijela Biškup, Daniela Glišić, Dejan Despotović, Dejana Momčilović, Doda Komad, Dragana Ognjenović, Evica Milovanov Penezić, Irena Grahovac, Iva Stefanović, Jasmina Sanader, Maja Nedeljković Davidovac, Nataša Šarić, Peđa Nerić, Roksanda Ilinčić, Sestre Stevančević, Slobodan Mihajlović, Sonja Krstić, JSP Svetlana i Jelena Proković, Tamara Radivojević, Tijana Pavlov, Valentina Obradović, Verica Rakočević, Zora Mojsilović, a u toku nedelje predstaviće nam se talentovani dizajneri, studenti Fakulteta primenjenih umetnosti i drugi.

Kao društveno odgovoran projekat organizatori BFW-a se trude da iskoriste modu kao snažan komunikacioni kanal koji omogućava da informacije dođu do različitih delova javnosti. Tradicionalno Beogradska nedelja mode učestvuje i organizuje brojne humanitarne akcije i kampanje za podizanje svesti o najtežim društvenim problemima. Tako će biti i ovoga puta kada će se promovisati značaj testiranja na HIV.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo