Rame uz rame sa najvećim nedeljama mode sveta: Najbolje izdanje Serbia Fashion Week-a do sada

Rame uz rame sa najvećim nedeljama mode sveta: Najbolje izdanje Serbia Fashion Week-a do sada

Autor: | 17/11/2016

0

Serbia Fashion Week, jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji, beleži najekspanzivniji rast posetilaca i učesnika u Evropi. Od osnivanja pre tri godine, kada ga je posetilo 2500 ljudi, do novembarskog izdanja koje je za nama, koje je zabeležio posetu od više od 30000 ljudi, zabeležen je rast od više od 1000%. Reakcije publike iz cele Evrope, novinara iz zemlje i sa svih strana sveta, kao i samih dizajnera koji su došli čak iz Argentine, Kameruna, Amerike, bile su sjajne, dok su se svi složili oko jednog – za nama je najbolje izdanje Serbia Fashion Weeka do sada! Posetioci su uživali u revijama čak 80 inostranih i domaćih dizajnera, kakvim se programom mogu pohvaliti samo četiri najveća Fashion Week-a na svetu. Ovo izdanje Serbia Fashion Week-a bilo je posvećeno gradu u kojem je nastao i u kojem ostaje, Novom Sadu, koji je osvojio titulu Evropske prestonice kulture za 2021. godinu.

Novembarski Serbia Fashion Week ostaće upamćen i po dolasku Ane Fendi, jedne od najvećih modnih imena sveta, koja je pripredila specijalnu poslasticu i privilegiju posetiocima. Tokom Serbia Fashion Week-a bila je organizovana degustacija vina Ane Fendi, a na Design Week-u imali smo priliku da uživamo u njenoj kolekciji porculana i stakla Topo table collection. Ova svetska modna ikona bila je raspoložena da priča o svemu, te je pored predstavljanja svoje kolekcije vina i izložbe njenih radova, rado sa prisutnima podelila i priču o svom detinjstvu, poslu i porodici. Povodom svojih utisaka o Srbiji, izjavila je:

- Pre svega,čestitam ovom divnom gradu što će 2021. postati Evropska prestonica kulture. Oduševljena sam mladima u Srbiji, njihovim entuzijazmom i žarom. Manifestacija kao što je Serbia Fashion Week na najlepši način promoviše kulturu i mlade. Ovde sam između ostalog i zbog predstavljanja vina, a kod nas, Italijana, i hrana i vino predstavljaju veliki deo kulture.

Impresionirana sam ovom manifestacijom i smelošću da se napravi događaj ove veličine nakon samo nekoliko godina postojanja. Iznenađena sam što je moda ovde toliko razvijena i popularna. Serbia Fashion Week zbog svega ovoga ima zaista svetlu budućnost.

Ana Fendi

Povodom velikog uspeha Serbia Fashion Week-a, predsednica ove manifestacije, Svetlana Horvat, izjavila je:

- Ovo je bio najveći i najsadržajniji Serbia Fashion Week do sada. Po broju revija i posećenosti je bio rame uz rame sa najvećim svetskim Nedeljama mode. Odlična predavanja inostranih eksperata i profesora, sjajne revije domaćih dizajnera i stranih dizajnera koji su nam došli iz čak 18 zemalja sveta. Dobili smo i pobednike nacionalne i evropske platforme za mlade talente, koji će zahvaljujući ugovorima koje imamo sa mnogim Nedeljama mode u svetu u 2017. godini putovati i prikazati svoj talenat. Velika zvezda svetske mode Ana Fendi nam je učinila čast da bude naš počasni gost i da imamo priliku da uživamo u njenoj umetničkoj postavci, kao i u njenim vinima. Protekla nacionalna nedelja mode Serbia Fashion Week je odisala dobrim vibracijama, sjajnoj energiji i eksploziji talenata, te su mnogobrojni strani gosti i novinari čestitajući nam, zaključili da možemo biti ponosni na posao koji smo obavili.

Tokom Nacionalne nedelje mode koja je za nama, posetioci su imali priliku da uživaju u revijama brojnih inostranih i domaćih dizajnera kojih je bilo 80. Najsadržajniji Serbia Fashion Week do sada predstavio je sjajne dizajnere sa svih krajeva sveta kao što su Sarah Jessy Jones iz Argentine, Imane Ayissi iz Kameruna, Eymeric Francois iz Francuske, Erik Rosete iz Amerike, Dair iz Holandije, Branko Popović iz Holandije, Betaomega iz Češke, Nymph by Gaetano sa Malte, Celebrity Skin iz Grčke, Catch Michelle iz Rumunije, Reka Orosz iz Mađarske, Natalia Zlodyreva iz Rusije…

Regionalni i domaći dizajneri predstavili su kolekcije koje, po rečima stručnog žirija, stoje rame uz rame sa velikim svetskim dizajnerima. Revije u kojima su posetioci istinski uživali prikazali su Zvonko Marković, Mladen Milivojević Baron, Marija Šabić, Vasilije Kovačev, Boško Jakovljević, Bata Spasojević, Danijela Božić, Milena Radović, Suzana Perić, PRIK, Zorana Miličić, Sanja Bobar, Mirjana Vujčić, Duzana Perić, Snežana Dakić, Maja Krsmanović i mnogi drugi.

Veliki uspeh za jedan Fashion Week predstavljaju i važni gosti iz inostranih medija, te će o vom izdanju Srpske nedelje mode pričati i pisati preko 40 predstavnika pressa kao što su Vogue Italia, Vogue Velika Britanija, TV 5 Monde iz Francuske, Fashion Channel Italia, La Fashion Post, FNL iz Kalifornije, Runway Manhattan i brojni drugi.

Naredno izdanje Serbia Fashion Week-a, za koje se već uveliko pravi program, očekuje nas u aprilu 2017. godine.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs S.Braun/V.Veličković/D.Tintor/N.Bojović/I.Ivanović

Pročitajte još

Najnovije vesti