High couture venčanice koje su nosile princeze i najveće zvezde Holivuda (video)

High couture venčanice koje su nosile princeze i najveće zvezde Holivuda (video)

Autor: | 25/11/2016

0

Za svoj veliki dan Kejt Mos, Kejt Midlton, Odri Hepbern, Elizabet Tejlor i mnoge druge poznate dame su odabrale impresivne kreacije svetski poznatih dizajnera.

Mi smo odabrali 10 najlepših koje poseduju notu klasike i bezvremene elegancije. Svaka od njih je zahtevala ogromnu pripremu koja je trajala mesecima i višesatni rad na detaljima kako bi one izgledale prestižno.

5 zlatnih pravila za odabir venčanice iz snova

Modna ikona Odri Hepbern je možda najpoznatija po maloj crnoj haljini koju je nosila u kultnom filmu Breakfast at Tiffany's, ali je takođe svoj klasičan i minimalistički stil pokazala i na svom venčanju.

Iako je imala tri haljine, dve koje je nosila kao mlada kada se udavala za Mel Ferera i Andreu Dotija, i jednu koju nikada nije stigla da obuče, venčanica Pjera Balmejna, ostaće zapamćena kao jedna od najlepših haljina svih vremena.

Za svoje prvo venčanje sa biznismenom Melom Fererom, Odri je odabrala raskošnu satensku haljinu sa neobičnom rol kragnom, u paru sa rukavicama dužine do lakta.

Sofisticirane venčanice u stilu dvadesetih godina prošlog veka

Još jednu nezaboravnu venčanicu za svoj big day imala je Kejt Mos koja je inspirisala mlade širom sveta da se za venčanje opredele za boho stil. Kao njen blizak prijatelj, Džon Galiano je bio zadužen za izgled couture venčanice i dugačkog vela.

Buduća mlada je trudna: Koje venčanice najbolje pristaju trudnicama

Džon je kreirao raskošnu sirena haljinu koja prati liniju tela, a zatim se postepeno širi i pada do samog poda. Posebno su interesantni vezeni detalji na venčanici, za koje je bilo je potrebno izdvojiti čak 701 sat. Veo je izrađen od 270.000 zlatnih šljokica i 2.800 belih bisera.

Budite drugačije: Raskošne kratke venčanice

Takođe jedna od venčanica koja se smatra najlepšom ikada je elegantna Aleksander Mekvin kreaciju koju je Kejt Midlton nosila za svoj veliki dan. Interesantan je podatak da je bilo potrebno nekoliko meseci dizajnerki Sari Barton da stvori ovo remek-delo, koje je koštalo oko 400.000 dolara.

U sledećem videu pogledajte 10 najlepših venčanica koje su nosile poznate holivudske dame...

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty/instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti