"Christian Dior" 2016 – cvetni spektakl

"Christian Dior" 2016 – cvetni spektakl

Autor: | 05/10/2015

0


Najveća inspiracija legendarnog Kristijana Diora bilo je cveće. Ono najlepše i najmirisnije, u isto vreme nežno i elegantno. Cveće se provlačilo kroz svaku njegovu kolekciju, a njime je na poseban način inspirisana i nova linija za proleće/leto 2016, predstavljena na “Nedelji mode” u Parizu.

Kreativni direktor Raf Simons zaista se trudi da očuva specifičan stil prestižne francuske kuće, pa je ovog puta u saradnji sa pejzažistom Erikom Šovenom stvorio – cvetnu planinu. U nju je bilo utkano čak 400.000 cvetova plavog delfinijuma, koji je nagovestio pravo proleće na pisti.

Kada su se otvorila vrata te čarobne planine, iz nje je izašlo nekoliko vila, najavljujući još jedan spektakl na pariski način. Videli smo crno-bele i prozirne haljine klasičnog kroja, prolećne komade ispunjene laticama, bele šortseve, prsluke sa istaknutim karnerima, bluze i džempere sa naglašenim ramenima…

Bez mnogo detalja i šljaštećih efekata, ali sa obaveznim šarenim maramama koje su isprepletane oko vrata izgledale kao ogrlice. “Dior” je zaista klasika.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić style.com
Tagovi: Kristijan Dior