Modni događaj godine: Pogledajte izdanja sa Met Gale o kojima se najviše priča

Modni događaj godine: Pogledajte izdanja sa Met Gale o kojima se najviše priča

Autor: | 07/05/2024

0

U čuvenom njujorškom muzeju Metropoliten održan je najprestižniji modni događaj godine – Met Gala. Za spektakl koji iz godine u godinu pomera granice ove industrije tradicionalno je rezervisan prvi ponedeljak u maju, a zvezde to dobro znaju i pažljivo osmišljavaju svoje autfite.

Većina je ispoštovala kodeks koji je osmislila glavna i odgovorna Met Gale, strah i trepet Voga Ana Vintur. Vrt vremena na tepihu koji ni ovog puta nije bio crven pretvorio se u pravu rajsku baštu kojom su paradirale slavne dame u božanstvenim kreacijama.

Dimitrios Kambouris/Getty Images

 

Nikad lepše i romantičnije, prvi su utisci modnih sladokusaca. Improvizovana pista, odnosno pomenuti tepih koji je po ivicama imao obrise zelenkastih nijansi, bila je okružena zelenom ogradom protkanom belim ružama, dok se sa panoa sa strane uzdizala šuma, a iznad nje nebeski svod.

Savršena koreografija za “Sleeping Beauties: Reawaking Fashion”, kako je glamurozno veče zvanično predstavljeno. Uspavane lepotice: ponovno buđenje mode, pesak vremena, rajski vrtovi...

Pročitajte: Nacionalno blago više ne izgleda isto - Kim Kardašijan uništila legendarnu haljinu Merilin Monro

Baštom vremena među prvima se prošetala jedna od domaćica večeri, Zendaja. Mlada glumica blistala je u kreaciji brenda „Margiela”, i bio je to njen trijumfalan povratak na Met Galu posle pauze od pet godina.

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Drugo dobro poznato ime u co-host ekipi bila je Dženifer Lopez. Još jedno famozno izdanje latino bombe nosi potpis luksuzne kuće „Schiaparelli” iz aktuelne haute couture kolekcije, a na spektakularnu kreaciju potrošeno je čak 800 sati rada i dva i po miliona najfinijih perli.

Aliah Anderson/Getty Images

 

Holivudska diva Nikol Kidman vratila nas je u zlatno doba Holivuda, u savršenoj kopiji haljine inspirisane vatrenim flamenkom, koju je Kristobal Balensijaga predstavio 1951. godine.

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Ikona stila Sara Džesika Parker u romantično, cvetno veče unela je malu dozu ekstravagancije u zadivljujućoj kreaciji brenda „Richard Quinn” koja je neke podsetila na glamurozni kavez za ptice, a poseban pečat stajlingu dao je šešir neobičnih kontura.

Dia Dipasupil/Getty Images

 

Penelope Kruz, muza imperije „Chanel”, zablistala je u božanstvenoj haljini sa potpisom čuvene francuske kuće, takođe podsetivši na neku od epoha koje pripadaju boljoj prošlosti „pokretnih slika”.

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Utisak je ostavila i Kim Kardašijan. Bilo bi čudno da nije, zar ne?

Najpopularnija starleta je fotografima pozirala u srebrnom modelu koji je Džon Galijano kreirao za „Maison Margiela”, a osim haljine, na udaru komentara našao se i njen nikad tanji struk.

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Jamie McCarthy/Getty Images

 

Aliah Anderson/Getty Images

 

Aliah Anderson/Getty Images

 

Dimitrios Kambouris/Getty Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti