Nikolina Kovač završila fakultet, diplomski je odbranjen: Jako sam ponosna!

Nikolina Kovač završila fakultet, diplomski je odbranjen: Jako sam ponosna!

Autor: | 15/04/2019

0

Pevačica Nikolina Kovač je dokazala da nikada nije kasno da započete stvari privedete kraju, da uradite ono što ste želeli, pa makar to bilo dijametralno različito od posla i života koji živite.

Malo je onih koji bi kao ona svaki slobodan trenutak utrošili na edukaciju i ostvarivanje na polju znanja, bili istrajni do kraja, do diplomskog, koji je Nikolina uspešno odbranila.

- Studije žurnalistike na državnom fakultetu u Istočnom Sarajevu sam regularno upisala posle završene opšte gimnazije i stigla sam do treće godine, posle toga su se desile Zvezde Granda, preusmeravanje toka stvari iz privatnog života i tada je usledila pauza, ali sam vrlo brzo nastavila i koristila svaki slobodan trenutak da učim i da polažem ispite, jer mislim da čovek treba da radi na sebi, jer tu definitivno ima posla i uvek treba neka vrsta nadogradnje, tako da sam pre tri godine položila i poslednji ispit, ali mi je ostao diplomski koji sam stalno prolongirala, ali sam želela da taj ciklus zatvorim i privedem kraju - objašnjava Nikolina svoje studiranje koje je uspešno nastavila.

https://www.instagram.com/p/BwNSy6YIuWI/

- Tako da sam iskorostila prvi slobodan trenutak posle nastupa koje sam imala od Nove godine i konačno završila i diplomiralla. Prevashodno sam htela da upišem književnost kao moju veliku ljubav, ali su mama i tata u tom trenutku rekli da to ne bi bilo najbolje rešenje, jer ja sva književna dela mnogo analiziram, mnogo ulazim u bit likova, jer sam neko ko je jako emotivan i sve to proživljavam i možda to ne bi bio pravi izbor za mene u tom adolescentskom uzrastu. Analizirajući sebe iz ove perspektive bili su u pravu. Odabrala sam žurnalistiku kao nešto što je vezano za komunikaciju, medije, pisanje, u nekom segmentu slično književnosti, a opet dosta komercijalnije. Ništa nije jednostavno. Iza mojih položenih ispita stoje neprospavane noći, ali ja nisam neko ko se žali, nego neko ko je jako uporan, marljiv i vredan. Uvek se setim formule doktora Preradovića čuvenog psihijatra: hoću, mogu, krećem. To su te tri stavke koje su potrebne za bilo koji vid uspeha - ukratko je objasnila Nikolina svoj put do diplome, ali i otkrila kako je protekao dan kada je branila diplomski rad pred komisijom.

https://www.instagram.com/p/BwPX85wg--Z/

- Juče na odbrani diplomskog mi je bilo jako emotivno, jer su tu bili moji drugari sa faksa sa kojima sam studirala, profesori koji su mi pružali jako veliko razumevanje i podršku. Nakon odbrane rada bilo je tu nekoliko emotivnih govora od strane mojih profesora koji su me baš ganuli. Završio se jedan ciklus u mom životu i jako sam ponosna na to. Nekako čoveku padne kamen sa srca kada zna da je nešto tako važno završio - poručila je Nikolina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ???????? ????č ????? (@nikolina.kovac) on Apr 13, 2019 at 12:29pm PDT

hellomagazin.rs/m.g. Luka Šarac
Tagovi: nikolina kovač