Kakav bi bio scenario da se danas snimaju " Prijatelji"

Kakav bi bio scenario da se danas snimaju " Prijatelji"

Autor: | 04/05/2019

0

Serija Prijatelji i danas je popularna, ali neki gledaoci zameraju određene seksističke, homofobne i transfobne šale. O tome je progovorila jedna od scenaristkinja Prijatelja, Marta Kaufman.

-Tad se nije puno znalo o transrodnim ljudima, pa nisam sigurna da smo koristili prikladne izraze, rekla je za USA Today komentarišući lik Čendlerovog oca koji je bio transvestit.

Ipak, istakla je da bi jednu uvredljivu šalu svakako povukla iz serije da može.

-Da danas pišem scenario, ne bih upotrebila šalu s hermafroditima, priznala je.

Radi se o epizodi u kojoj gostuje Brad Pit, čiji je lik išao u srednju školu sa Rosom, Rejčel i Monikom i koji je otkrio kakvu su glasinu on i Ros svojevremeno proširili o Rejčel, prenosi B92.

Trač je bio da je Rejčel rođena sa muškim i ženskim polnim organima i da su njeni roditelji bacali novčić da bi odlučili u kom rodu će da je odgajaju. Ispostavilo se da je bila dobro poznata kao "navijačica hermafrodit s Long Islanda".

Inače, Kathleen Turner, koja je u seriji glumila Čendlerovog oca, u jednom intervjuu je rekla da smatra da serija "nije dobro ostarela".

-To je bio sitkom od 30 minuta. Postao je fenomen, ali ga niko nije doživljavao kao socijalni komentar, ispričala je ona.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti