Milan Marić kao Džejms Bond, čuva ga pet lepotica!

Milan Marić kao Džejms Bond, čuva ga pet lepotica!

Autor: | 05/05/2019

0

Seriju "Državni službenik" i mladog mladog operativca BIA Lazara Stanojevića, kog tumači Milan Marić, mnogi već porede s čuvenim agentom 007.

Scenarista Dimitrije Vojnov za Kurir otkriva šta mu je bila inspiracija da napravi njegov lik, kakve paralele ima s Džejmsom Bondom i zašto Lazar ima čak pet devojaka.

"Poređenja s Bondom mi laskaju, ali nije to estetika naše serije. Više je Lazar neki Džek Bauer iz serije "24", bliži mu je od Bonda i Keri Metison iz "Domovine" kao Džejson Born. Opet su to inicijali kao i Džejmsa Bonda", kaže Vojnov.

Glavni junak Lazar Stanojević dobio je ime po najpoznatijem srpskog agentu Lazaru Stankoviću, po kome je snimljen film "Četvrti čovek", a za razliku od Džejmsa Bonda, smatra da su poređenja naših glumica s Bondovim devojkama na mestu.

"Odnosi su baš kao u filmu o tajnom agentu 007, ali Bond nije nikad uspeo da se oženi, a Lazar jeste. On je srpski domaćin kome svadba nije uspela da izmakne (ženu Anu igra Vaja Dujović, prim. aut.). Imao je sekretaricu (Milena Radulović) kao i Bond, dobre saradnice Milicu (Sonja Kolačarić) i Maju (Nina Nešković), a leđa mu čuva Krle (Marta Bjelica). Njegov pravi protivnik je Liza (Jelena Stupljanin), čiji lik će se još razvijati", objašnjava Vojnov.

U novoj epizodi prvi put se pojavljuje i Aleksandar Berček.
"Konačno mi se ispunila želja da radim s njim. Ceo život sam maštao o tome", zaključuje scenarista.

 

hellomagazin.rs Luka Šarac