Spektakl je počeo: Borba za preostala mesta u finalu "Evrosonga"! (Live)

Spektakl je počeo: Borba za preostala mesta u finalu "Evrosonga"! (Live)

Autor: | 16/05/2019

0

Spektakl u Tel Avivu je počeo! Uz podsećanje na finaliste iz prvog polufinala četiri člana voditeljskog tima poželela su dobrodošlicu na večerašnju zabavu.

Uzbuđenje u Tel Avivu raste. Ostalo je da se popuni samo još 10 mesta na listi finalista 64. „Evrosonga“. Predstavnici Jermenije, Irske, Moldavije, Švajcarske, Letonije, Rumunije, Danske, Švedske, Austrije, Hrvatske, Malte, Litvanije, Rusije, Albanije, Norveške, Holandije, Severne Makedonije i Azerbejdžana daće sve od sebe da budu u velikoj završnici izbora za najbolju pesmu Evrope.

Osim iz zemalja čiji predstavnici se večeras bore za nastavak takmičenja, pravo glasa imaće i gledaoci iz Nemačke, Italije i Velike Britanije, to jest članica Velike petorke čiji će predstavnici predstaviti svoje numere.

Tokom prvog polufinala „Evrosonga“, za učešće u finalu, osim Nevene Božović, izborili su se predstavnici Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije.

Prezenteri koji su nas vodili kroz prvo polufinalno veče i večeras su tu - najpoznatija izraelska manekenka svih vremena Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

Ovogodišnji, 64. „Evrosong“ održava se pod sloganom Usudi se da sanjaš (Dare to Dream).

 

Za muzički tron Evrope takmiče se predstavnici 41 zemlje. Obe polufinačne večeri daju po deset finalista kojima se u završnici takmičenja, u subotu, pridružuju predstavnici zemalja Velike petorke – Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Spektakularno finale izbora za „Pesmu Evrovizije“, tokom kojeg će, u revijalnom delu, nastupiti velika svetska zvezda Madona, zakazano je za 18. maj.

Madona će izvesti svoje dve numere, njen čuveni hit iz 1989 'Like A Prayer' ali će i svetu po prvi put predstaviti pesmu 'Future', koju će izvesti da reperom Kuavom.

 

hellomagazin.rs Andres Putting/Thomas Hanses

Najnovije vesti