Vesna Dedić: Često bude kasno, kada shvatimo da smo, jureći za tuđom srećom, izgubili svoju

Vesna Dedić: Često bude kasno, kada shvatimo da smo, jureći za tuđom srećom, izgubili svoju

Autor: | 02/07/2019

0

Voditeljka i spisateljica Vesna Dedić je i za ovo leto svojim čitateljkama poklonila deo svoje duše, svojih reči, u novom romanu "Nikad nisam". Promocija njenog 11. romana je održana u hotelu Amsterdam, uz brojne poznate goste, a kao što smo već navikli, i ovaj roman je ispratila pesma koju je specijalno za nju kreirao Braja, a otpevala je Tijana Dapčević.

Vesna je u intervjuu za Novosti otkrila i kako je došla na ideju za pesmu koja će ispratiti ovaj roman.

- Jednog jutra sam pozvala Braju, koji fenomenalno razume žensku glavu. Ispričala sam mu siže novog romana i rekla da bih želela da napiše raskošnu melodiju i tekst pod nazivom “Nikad nisam”. Napisao je pesmu koja će, sigurno, ovog leta, odjekivati iz automobila žena vozača. Tijana Dapčević ima glasovne sposobnosti i emociju koja je bila potrebna za Brajin tekst i melodiju, i svira violončelo, što je, takođe, važno. Kada bi junakinje romana “Nikad nisam” karakterom bile instrument, ne bi bile violine, već violončelo - ispričala je Vesna za Novosti i objasnila zašto roman nosi ovakav naziv:

- Postoji popularna igra “Nikad nisam”, u kojoj nestaju svi obziri i moralne kočnice, a s druge strane, najveća tuga i kajanje svakog od nas uhvati kada pomislimo šta sve u životu nikada nismo, a mogli smo. Jureći za egzistencijom, ljubavlju i srećom, zaboravljamo na mnogo toga što istinski želimo. Često tuđe želje prihvatimo kao sopstvene i onda se, kada ih ostvarimo, pitamo zašto nismo srećni. Često bude kasno, kada shvatimo da smo, jureći za tuđom srećom, izgubili svoju. Volela bih da, posle ovog romana, moje čitateljke porazgovaraju same sa sobom i podsete same sebe, između dva ispitna roka ili dva prostiranja veša, šta ja to nikad nisam, a htela bih.

https://www.instagram.com/p/Byvc735IItN/

Jeste li priznali, u ovom romanu, šta nikada u životu niste, a da danas, možda, predstavlja prazninu ili težnju da upravo to ostvarite u budućnosti?

- Odavno ne pišem o sebi, jer sam kao žena i pisac shvatila da ono što je za mene sve, za neku drugačiju ženu je ništa. Roman više pišem kao novinar istraživač, nego kao Vesna Dedić, koja je iskusila mnogo toga što je u životu želela, ali i ono što se trudila da izbegne. Moje iskustvo, bazirano na onome što jesam i što nikad nisam, ogleda se samo u lakoći sa kojom pišem. Sve ostalo je bazirano na temeljnoj pripremi, iskustvima drugih žena, psihološkoj literaturi i konsultacijama sa raznim stručnjacima za zdravlje ženskog tela i duha.

hellomagazin.rs Boško Karanović
Tagovi: vesna dedić

Najnovije vesti