Srđan Đoković o istorijskom uspehu svoga sina i velikim unutrašnjim borbama: Novak mi je rekao da mora da se smiri!

Srđan Đoković o istorijskom uspehu svoga sina i velikim unutrašnjim borbama: Novak mi je rekao da mora da se smiri!

Autor: | 22/07/2019

0

Maratonski meč na Vimbldonu u kome je nedavno Novak Đoković odneo pobedu, mnoge od nas satima je držao prikovane za TV prijemnike. Nervirali smo se, navijali, psovali... Na kraju je ipak sve ispalo kako treba. Novak je pobedio, a svima nama je laknulo. Kako je bilo gledaocima koji su meč pratili na licu mesta, otkrio je Srđan Đoković, Novakov otac.

Srđan je gostujući u jutarnjem programu na TV Prva istakao da je  atmosfera tokom istorijskog finala bila "neprijateljska" i da je Novak protiv sebe imao ceo stadion.

- Meč je odigran u neprijateljskoj atmosferi. Posetioci su bili protiv Novaka, svi sem njegovog boksa. Vimbldon je gospodski turnir, tamo se obraća pažnja na "fer-plej", na ponašanje... Međutim, tog dana je sve zakazalo. Jedino na šta nisu računali je taj čuveni inat, a zbog tog inata i zbog tog što su navijali ne za njegovog protivnika, nego protiv njega, to je Novaku i dalo dodatni stimulans - istakao je Srđan.

Srđan ne krije da je i njemu bilo neobično što je Novak na terenu delovao veoma mirno.

- On je znao da će tako biti, psihološki se spremao za to. On je morao da se smiri, to mi je rekao posle meča. Rekao mi je: 'Tata morao sam da se smirim, da ne iskačem mnogo ni gore, da se ne primam puno na tu neprijateljsku atmosferu.' Rekao je da to ne bi bilo dobro, jer ne bi mogao da se fokusira, ne bi izdržao toliko sati da je bio drugačiji. Dakle, tog dana je bio neki drugi Nole i taj "drugi" je i pobedio - dodao je Srđan.

Novak nakon istorijske pobede: Bio je to meč za vek vekova, a trava je bila ukusnija nego ikad!

Srđan ne krije da je u prošlosti često bio veoma strog prema Novaku.

- Ja sam ponekad morao da budem malo čvršći, malo grublji, nisam smeo da popustim, ali posle toga sam ja to na emotivan način preživljavao, kada on nije tu. Ali, nisam pokazao slabosti kada je prisutan. Evo, godine su prošle, on i dalje često gleda ka loži kada sam tamo. A šta ja mogu da mu kažem sada? 'Uradi ovo ili ono'?. Ili, šta može da mu kaže bilo ko drugi na svetu - zaključuje Novakov tata.

hellomagazin.rs Guliver/Getty, Ata Images