Odlazak Slobodanke Aleksić:  Preminula supruga Branka Kockice

Odlazak Slobodanke Aleksić: Preminula supruga Branka Kockice

Autor: | 14/08/2019

0


Slobodanka Caca Aleksić, supruga Branka Milićevica Kockice preminula je danas nakon kratke i teške bolesti,  saopštilo je pozorište "Puž".

-Danas nas je zauvek napustila naša draga Slobodanka Aleksić, Brankova CACA, osnivač i reditelj Pozorišta Puž, stoji na sajtu pozorišta.


Aleksić je rođena 1941. godine u Beogradu. Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu.

Sa svojim suprugom Brankom Milićevićem osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti.

Branko Kockica je često u intervjuima govorio o supruzi koja mu je bila najveća podrška i o njihovoj ljubavi.

– Naš brak smo Caca i ja skuvali zajedno. Ono što je sasvim sigurno je da ne postoji bračni recept koji važi za sve ljude. Ne znam kako je Caca mene izdržala, ali znam kako sam ja izdržao nju. Kad sam bio jako mali, patio sam od dosade. Svima sam stalno govorio: “Meni je docadno, meni je docadno”. Dosada je, izgleda, jedino što i danas teško podnosim. Na moju sreću, sa Cacom nikada nije dosadno. To podrazumeva svakodnevne rasprave i, naravno, svađe. Zbog njih smo izuzetno popularni u svakom društvu jer nastaje izvanredna zabava kad ona počne da mi zvoca, a ja predložim: “Hajde da se igramo napadanja supružnika”. Na njenu sreću, svaku svađu okrenem na zafrkanciju, Caca se zasmeje i sve bude u redu. I tako, evo, više od pedeset godina. Računam i one godine pre braka, jer smo počeli da se zabavljamo tako što smo se prvo svađali. Ja se Cacinoj energiji kojom uništava dosadu toliko divim da sam u vreme kad sam kao mlad glumac izmišljao umetničko ime, hteo da se zovem Branislav Caca - ispričao je Branko Kockica jednom prilikom za magazin Hello!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iskra Brajović (@iskrabrajovic) on Aug 14, 2019 at 2:24am PDT


Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Hellomagazin.rs Luka Šarac/Facebook

Pročitajte još

Najnovije vesti