Emina Jahović i Milica Todorović završile u drami "San letnje noći": Oduvek sam mislila da sam u prošlom životu imala nešto sa Šekspirom!

Emina Jahović i Milica Todorović završile u drami "San letnje noći": Oduvek sam mislila da sam u prošlom životu imala nešto sa Šekspirom!

Autor: | 09/10/2019

0

Predstava „San letnje noći“ Vilijama Šekspira nakon 20 godina ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.

Neobičan rediteljski koncept Kokana Mladenovića da u komadu 15 glumica zatvorenica i čuvarki igra engleski klasik dovoljno je sam po sebi intrigantan, ali se reditelj odlučio da sa scene nacionalnog teatra čujemo i hit Emine Jahović i Milice Todorović „Limunada“, pesmu grupe Bon ami „Magla“ i nešto što zvuči ko prepev Aerosmita.

- Svi muški likovi u komadu nastupaju s pozicije autoriteta, ponižavajući žene. Pošto su oni dovoljno upropastili svet, vreme je za ženske priče - rekao Mladenović.

Autor originalne muzike je Irena Popović Dragović, a „Limunadu“ izvodi Isidora Simijonović.

- Oduvek sam mislila da sam u prošlom životu imala nešto sa Šekspirom. I evo, sada se dokazalo... Hvala reditelju Kokanu Mladenoviću što je baš pesmu „Limunada“ izabrao da bude deo predstave „San letnje noći“. Jedva čekam da pogledam komad i da uživam u fenomenalnoj glumi, glumačkoj postavi i da čujem nečije izvođenje Eminine i moje pesme - rekla je Milica Todorović za Kurir.

Vest je obradovala i njenu koleginicu.

- Emini je drago što pesma „Limunada“ živi neki novi život. Ovo je dokaz da njena muzika nije samo komercijalna već da služi i teatru i Šekspiru - rekli su iz pres-službe pevačice.

Nakon duže pauze, na pozornicu se u velikom stilu vraća Marija Vicković, a u podeli su i Dušanka Stojanović Glid, Vanja Ejdus, Sanja Marković, Nina Nešković, Jovana Belović, Ivana Šćepanović, Danijela Ugrenović, Vanja Milačić, Bojana Bambić i Milena Đorđević.

hellomagazin.rs ATA Images

Najnovije vesti