Nikoja Kojo se seli iz Srbije: Ne mislim da starost provedem ovde

Nikoja Kojo se seli iz Srbije: Ne mislim da starost provedem ovde

Autor: | 23/10/2019

0

 

Mnogi glumci su napustili Srbiju zarad projekata na kojima su radili, ali bi se nakon izvesnog vremena vraćali. Ipak, nakon odluke Nikole Đurička da krene put Amerike s obećanjem da će avantura trajati samo godinu dana, još jedan od naših glumačkih majstora se odlučio na sličan korak, ali kako stvari stoje - zauvek.

Nikolu Koja su na ovim prostorima dosad zadržavali koreni, prijatelji, porodica i rodbina, ali u razgovoru za Klix.ba otkrio je da uskoro planira da ode iz Srbije.

- Otkriću vam da se spremam da se selim odavde, iako imam 52 godine, a o destinaciji još uvek ne mogu da govorim. Ne mislim da starost provedem ovde, niti da moja deca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude... - na svoj otvoren i oštar način rekao je Nikola.

Nikola Kojo je kao 11-godišnjak debitovao ulogom dečaka Ivana u filmu "Rad na određeno vreme", a danas ističe da ne zna da li bi ponovo bio glumac. Poziv glumca, film, pozorište i televiziju, kojima se bavi 40 godina, voli, ali ne više po svaku cenu.

Priznaje da je umoran, ali da u njemu i dalje postoji određena doza žara koja je znatno drugačija nego u mladalačkim danima. 

- Ima i mnogo ružnih stvari koje podrazumevaju život u poluizolaciji, nekom mikrokosmosu. Čovek koji kroz ovu profesiju dobije popularnost ne može da uđe u gradski autobus, ode s decom kod normalnog državnog lekara i stoji u redu. To je drugačiji život, a za to moraju da se osiguraju posebni uslovi i novac, što nije lako. Živeti život javne ličnosti, posebno glumca koji je u neizvesnoj profesiji, jer će danas snimiti jedan film, a onda opet za tri ili deset godina, možda i nikada više, košta i to se mora naplatiti - istakao je Kojo za pomenuti medij, koji mladim glumcima savetuje da ništa ne rade besplatno, odnosno da ne poklanjaju za džaba svoje stresove na prijemnim ispitima, izlaženje pred javnost i slično. 

hellomagazin.rs ATA Images
Tagovi: nikola kojo