Konačna presuda: Harvi Vajstin osuđen za silovanje i odveden u zatvor

Konačna presuda: Harvi Vajstin osuđen za silovanje i odveden u zatvor

Autor: | 25/02/2020

0

Harvi Vajstin osuđen za silovanje i seksualni napad na dve žene, nakon čega je odmah sproveden u zatvor gde bi mogao da provede dugih 20 do 25 godina 

Harvi Vajstin dobio presudu - vest je koja se danas može pročitati u skoro svim stranim i domaćim medijima.

Američki filmski producent Harvi Vajnstajn (67) osuđen je za silovanje i seksualni napad na dve žene, posle čega je odmah odveden u zatvor.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели #1 In Exposing Leftist Lies (@_conservative_warrior_) дана 25. Феб 2020. у 2:55 PST

Vajnstin je danas na suđenju u Njujorku proglašen krivim za seksualni napad na bivšu asistentkinju Mimi Hejli 2006. godine. Takođe, osuđen je i za silovanje bivše glumice, Džesike Man koje se dogodilo 2013. godine.

Harvi Vajnstin: Sudsko poravnanje od 44 miliona dolara

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Les Critiques Hystériques (@hystercritique) дана 25. Феб 2020. у 3:02 PST

Vajnstin je imao rezigniran izraz lica kada je čuo presudu zbog koje bi mogao da dobije kaznu oko 20 i 25 godina zatvora.

Izbegao doživotnu robiju 

Ono što je javnost prodrmalo, naročito žene koje tvrde da ih je slavni producent zlostavljao, jeste što je uspeo da izbegne doživotnu robiju.

Naime, porota ga je proglasila nevinim po najtežim tačkama optužnice. I to za dva krivična dela takozvanog predatorskog seksualnog napada, za koji je predviđena kazna doživotnog zatvora, prenose agencije.

Porota koju je činilo sedam muškaraca i pet žena odluku je donela posle pet dana. Vajnstina još uvek čeka suočavanje sa optužbama za silovanje dve žene 2013. godine. On je sve optužbe ranije negirao i tvrdi da su sve žene pristale da imaju odnos sa njim.

Više od 80 žena, uključujući poznate glumice, optužilo je Harvija za seksualna uznemiravanja počinjena zadnjih decenija. Među najglasnijima bilese glumice Ešli Džad, Paz de la Huerta i Lupita Njongo, optužile su producenta za seksualno zlostavljanje.

Advokat Harvija Vajnstajna: Karijera preko kreveta nije silovanje

Tužioci su ga tokom suđenja prikazivali kao serijskog predatora koji je manipulisao ženama obećavajući im karijeru, mameći ih u hotelske sobe u kojima ih je napadao.

Džesika Man rekla da je taj čovek bio kao doktor Džekil i mister Hajd. Šarmantan i prijatan među poznatim i važnim prijateljima, a strašan i besan kada je ostajao sam sa ženama koje je želeo da napadne.

Harvi Vajnstin išamaran usred restorana

Od kako je krenulo da se odmotava klupko Harvijevih monstruoznih dela, javnost je odmah zauzela svoj stav. Producent je tako, sedeći na sasvim običnom ručku sa svojim savetnikom u Arizoni, gde se nalazio na lečenju od zavisnosti od seksa doživeo veoma neprijatnu situaciju. Njega je na izlazu napao razjareni gost.

– Ti si go**o zbog svega što si radio tim ženama! – vikao je besno gost restorana, pod imenom Stiv.

Stiv je producenta, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje preko osamdeset žena, napao pri izlasku iz restorana. Gost je navodno tražio od svog prijatelja da ga snima od trenutka kada je prišao Vajnstinu.

Skandal učinio svoje: Kompanija Harvija Vajnstajna bankrotirala

Upravnik restorana tvrdio je tada da je Stiv na njega nasrnuo jer je Vajnstin odbio da se fotografiše s njim za vreme ručka.

Besni gost dva puta je snažno udario Harvija u lice, a holivudski moćnik se jedva zadržao na nogama.

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram

Najnovije vesti