Odluka koja je šokirala svet: Zašto je Marija Šarapova okončala tenisku karijeru?

Odluka koja je šokirala svet: Zašto je Marija Šarapova okončala tenisku karijeru?

Autor: | 27/02/2020

0

Marija Šarapova odlučila je da stavi tačku na svoju tenisku karijeru, a glavni razlog su problemi sa povredama koje joj poslednjih meseci zadanju dosta muka 

Nekada najbolja teniserka sveta Marija Šarapova završiće svoju tenisku karijeri u 33. godini zbog problema sa povredama, prenele su sve svetske agencije.

Ova vest, načisto je, šokirala javnost, a njeni fanovi i dalje su u neverici.

Osvajačica sva četiri gren slem turnira, ukupno pet titula, dugo je pokušavala da se vrati na teren posle suspenzije zbog dopinga na Australijan openu 2016. godine, ali su povrede bile jače, naveo je "Njujork Tajms".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Maria Sharapova (@mariasharapova) дана 30. Јун 2019. у 6:10 PDT

Odluku o povlačenju Šarapova je donela posle razočaravajućih rezultata u ovoj godini. Ona je, naime, ispala u prvom kolu na turniru u Brizbejnu i na Australijan openu, zbog čega je pala na 369. mesto na WTA listi, što joj je najniži rejting još od 2002. godine.

Osvojila je ukupno 36 titula, samo od turnira zaradila više od 40 miliona dolara, a ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Bila je i broj 1 na svetskoj WTA listi, tako da je u belom sportu sve svoje snove ispunila.

Marija Šarapova  - Tenisu kažem zbogom!

Marija Šarapova objavila je saopštenje u kojem je otkrila da je završila igračku karijeru.

Šarapova je u oproštajnom saopštenju napisala:

- Kako ostaviti jedini način života koji si ikada znala? Kako okrenuti leđa terenima na kojima si trenirala još kao devojčica, sportu koji voliš, koji ti je doneo mnogo suza i pregršt neverovatnih radosnih trenutaka, sport u kojem si pronašla drugu porodicu, zajedno sa navijačima koji su te podržavali sve ove godine? Novo mi je sve ovo, zato mi oprostite. Tenisu kažem zbogom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Maria Sharapova (@mariasharapova) дана 19. Јан 2020. у 3:20 PST

Ljubav sa britanskim milionerom Mariju Šarapovu je načisto opčinila

Iako joj na poslovnom planu ne cvetaju ruže, kako strana štampa piše, na privatnom planu Marija Šarapova uživa u vezi sa britanskim preduzetnikom Aleksanderom Gilkesom.

Zaljubljeni par prvi put je viđen u javnosti početkom 2018. godine. Slavna teniserka od tada nije htela da komentariše svoj odnos s 39-godišnjim biznismenom.

Ali objave na društvenim mrežama rekle su svoje.

 

View this post on Instagram

 

Fall in the Cotswolds ???

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on Oct 13, 2018 at 10:10am PDT

 

View this post on Instagram

 

The Cotwold’s Fields of Gold... retracing childhood steps #thefall

A post shared by Alexander Gilkes (@gilkesa) on Oct 13, 2018 at 10:09am PDT

Inače, zgodni Britanac živi i radi u Njujorku gde poseduje umetničku galeriju na Menhetnu, a u rodnoj zemlji poznat je kao blizak prijatelj kraljevske porodice. Bio je počasni gost na venčanju princa Harija i Megan Markl, a navodno je u sjajnim odnosima sa suprugom princeze Evgenije, Džekom Bruksbenkom.

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram