Poziv Miloša Bikovića: Hajde da svi večeras u 20h učinimo ovo

Poziv Miloša Bikovića: Hajde da svi večeras u 20h učinimo ovo

Autor: | 18/03/2020

0

Poziv Miloša Bikovića, koji je svim građanima naše zemlje uputio putem svog Instagram profila, podigao je mnogo prašine

Čini se da građani naše zemlje različito shvataju čitavu situaciju oko virusa korona koji se polako širi i među nama. Dok jedni poslušno ne napuštaju svoje domove i tako štite i sebe i druge, ima i onih koji sa osmehom kažu "Ma, neće mene".

Upravo zbog ove druge grupacije, brojne poznate ličnosti širom sveta pokušavaju apelima i molbama da probude odgovornost u njima.

Kako je u Srbiji proglašeno vanredno stanje, na društvenim mrežama mogu se pročitati poruke naših glumaca, pevača, političara, sportista..sa istim ciljem: ostanimo u svojim domovima i sprečimo širenje virusa korona.

Poziv Miloša Bikovića podigao javnost na noge

Glumac Miloš Biković upravo je jedan od onih koji svojim malim gestom i porukom mogu da pokrenu lavinu pozitivnih dela.

Miloš je u kratkoj video poruci apelovao na sve ljude naše zemlje da ne napuštaju svoje domove, iako se dobro osećaju. Da pokušaju da upotpune svoje vreme gledajući serije, filmove, ali da ne izlaze u kafiće i šetaju gradom kao da se ništa ne dešava.

Pogledajte Milošev apel i poruku:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Miloš Biković (@bikovic) дана 17. Мар 2020. у 5:48 PDT

Miloš je učinio još jednu sjajnu stvar. On je javno istupio ispred svih i uputio poziv za jedan sjajn gest, na koji se apeluje čitav dan putem društevnih mreža.

- Večeras u 20 časova izažite na svoje balkone i jednim aplauzom pozdravite naše medicinare, naše doktore, naše tehničare... Sve ranike u zdravstvenim ustanovama koji se bore i rizikuju svoje zdravlje i svoje živote da se izbore sa ovim virusom, ovom bolešu i velikim problemom. Oni koji rade prekovremeno i koji su sada izmoreni... I oni kojima će malo solidarnosti značiti. Zato, hajde da večeras u 20h svi izađemo na naše balkone i da ih pozdravimo jednim aplauzom! I da im se zahvalimo za posao koji rade i za to što se tako nesebično daju - rekao je Miloš.

Zvezde prošetale crvenim tepihom: Film “Hotel Beograd” premijerno prikazan i kod nas (foto)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Miloš Biković (@bikovic) дана 18. Мар 2020. у 5:10 PDT

Čovek velikog srca: Siniša Mihajlović poslao snažnu poruku

Podršku svim obolelim od teškog virusa, kao i čitavom svetu u ovoj velikoj borbi, pre samo nekoliko dana uputio je i legendarni Siniša Mihajlović.

Siniša se trenutno se nalazi u veoma strogoj izolaciji u svom domu u Bolonji, ne napušta stan i sluša savete svog lekarskog tima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Arianna Rapaccioni Mihajlovic (@ariannamihajlovic) дана 5. Мар 2020. у 6:25 PST

Trener Bolonje, odlučio je da se oglasi iz karantina i čitavom svetu da podršku u borbi protiv ovog opakog virusa, koji je odneo mnogo ljudskih života.

Siniša je dao je veliki intervju za “Gazetu delo Sport” gde je zamolio sve da budu disciplinovani i hrabri.

– Moramo da se borimo, da pobedimo virus, a posle ćemo da završimo prvenstvo. I svi ćemo biti bolje, virus ćemo pobediti, u kući. Samo bez treninga, fudbal je prvo morao prestati – izjavio je Mihajlović za ovaj italijanski medij, prenose agencije.

Svestan da je omiljen i među mlađom populacijom, Mihajlović je imao jasnu poruku i za njih.

– Kad kažu da uglavnom umiru stari, kao da to kažu sa dozom olakšanja. Stariji nisu broj, oni su veliki resurs, oni su naša istorija, osećanja, naš genetski kod. Oni su ti koji su nas pretvorili u ovo što jesmo – istakao je srpski trener i oduševio svet.

Mihine reči preneli su skoro svi svetski mediji, što samo pokazuje koliko je cenjen i da je čitav svet uz njega dok bije svoju najveću i najtežu životnu bitku.

 

hellomagazin.rs ATA Images, Instagram, guliver/getty