Preminuo bivši selektor Srbije Radomir Antić

Preminuo bivši selektor Srbije Radomir Antić

Autor: | 06/04/2020

0

Bivši selektor Srbije i trener nekoliko španskih klubova, Radomir Antić, preminuo je danas u 71. godini

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije i trener nekoliko španskih klubova, Radomir Antić, preminuo je u 71. godini.

Igračku karijeru je počeo u Slobodi iz Užica (1967—1968), a zatim je prešao u Partizan, u kom je igrao najveći deo svoje karijere (1968—1976).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели fcbarcelona_pakistan?? (@fcbarcelona_pakistan_official) дана 6. Апр 2020. у 12:52 PDT

U leto 1976. Antić je potpisao za Fenerbahče. U tom istanbulskom klubu je proveo dve sezone, pre nego što je prešao u špansku Real Saragosu. 1979. Antić je prešao u Luton taun u kome je ostao do 1984. U maju 1983. je postigao gol koji je spasio klub od ispadanja iz prve lige, 4 minuta pre završetka poslednje utakmice u prvenstvu protiv Mančester sitija, koji je posle toga ispao iz lige.

Pročitajte i: Nakon suza i emotivnog govora Siniše Mihajlovića, oglasio se Dejan Stanković

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sportske.net (@sportskenet) дана 5. Апр 2019. у 1:16 PDT

Svoj prvi i jedini nastup u dresu reprezentacije Jugoslavije je zabeležio 26. septembra 1973. u Beogradu, na prijateljskom susretu sa reprezentacijom Mađarske (1—1). Antić je tada odigrao svega desetak minuta, jer je utakmicu započeo sa klupe. U igru je ušao u 80. minutu umesto povređenog Franja Vladića, koji je prethodno u 62. minutu zamenio Vladimira Petrovića Pižona.

Najveći deo igračke karijere je proveo u beogradskom Partizanu, piše "Kurir Sport". Jedini je trener koji je u svojoj karijeri trenirao Real, Atletiko i Barselonu. Takođe je jedan od dvojice trenera koji je sedeo na klupi Barse i Reala. Bio je selektor reprezentacije Srbije od 2008. do 2010.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MaxBet (@maxbetkladionice) дана 6. Апр 2020. у 11:21 PDT

Emotivna poruka Dejana Stankovića 

Trener Crvene zvezde i rekorder po broju utakmica za fudbalsku reprezentaciju Srbije Dejan Stanković emotivnom se porukom oprostio od nekadašnjeg selektora Radomira Antića.

- Počivaj u miru, dragi moj MISTER! Tajne fudbala i života su uz tebe prestajale to da budu a karijera je zapamtila mnogo divnih momenata! Veliki ne odlaze, samo sada sa drugog mesta gledaju na nas! Zauvek tvoj, kapiten - napisao je Stanković na svom Instagram profilu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dejan Stankovic (@dejanstankovic) дана 6. Апр 2020. у 11:43 PDT

Fudbalski klub Partizan, takođe se, oprostio se od Radomira Antića veoma potresnim rečima.

- Više nemamo reči koje mogu opisati naše boli.. Samo brojimo i nadamo se da će stati... Posle duge i teške bolesti izgubili smo našeg Radomira Antića! Neka ti je večna slava! Tvoj FK Partizan - navodi se u saopštenju ovog kluba.

hellomagazin.rs ATA Images, Instagram
Tagovi: radomir antić

Pročitajte još