Danas počinje suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo na snimanju filma: Evo kolika mu zatvorska kazna preti

Danas počinje suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo na snimanju filma: Evo kolika mu zatvorska kazna preti

Autor: | 09/07/2024

0

Danas počinje suđenje Aleku Boldvinu. Protiv slavnog glumca početkom godine zvanično je podignuta optužnica za ubistvo iz nehata, koje se dogodilo u oktobru 2021, kada je na snimanju filma „Rust“ usmrtio snimateljku Halinu Hačins. Tom prilikom ranjen je i reditelj Džoel Souza.

Profimedia

 

Prvog dana suđenja biće odabrano 12 porotnika pred kojima će se predstaviti dokazi.

Procedura bi mogla da potraje ceo dan, a već sutra se očekuju uvodne izjave tužilaštva i odbrane. U slučaju da se porota brzo odabere izjave bi mogle da budu pomerene za danas.

Pročitajte: Prvi intervju posle ubistva snimateljke - Alek Boldvin plakao, u ono što je rekao o pucnjavi teško je poverovati

Kako prenose strani mediji, tužioci imaju dve mogućnosti za dokazivanje. Jedna od njih se temelji na nemarnom korišćenju vatrenog oružja, a druga na dokazivanju sumnje da je glumac u potpunosti zanemario sigurnost drugih, piše Jutarnji list.

Profimedia

 

Na spisku svedoka našlo se 12 ljudi koji su bili prisutni tog kobnog dana na setu. Među njima su i policijski i FBI inspektori.

Kao potencijalni svedok navedena je rekviziterka Hana Gutijerez, koja je takođe među optuženima u ovom slučaju i koja je u aprilu osuđena na 18 meseci zatvora. Međutim, ona je trenutno u procesu žalbe, te njeni advokati navode da ne želi da se inkriminiše.

U pucnjavi je ranjen i reditelj i scenarist Džoel Souza, koji će takođe svedočiti na suđenju. On je naveden kao svedok tužilaštva.

Potencijalni svedok odbrane je pomoćnik reditelja i koordinator sigurnosti Dejv Hols, koji je dobio uslovnu kaznu od šest meseci nakon što je priznao krivicu za prekršaj nemarnog korišćenja smrtonosnog oružja.

 

Kako piše Sky News, ako slavnog glumca proglase krivim, preti mu do 18 meseci zatvora.

Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Najnovije vesti