Tajnu nadimka Bore Todorovića malo ko zna: Celog života je bežao od njega i pokušavao da ga sakrije

Tajnu nadimka Bore Todorovića malo ko zna: Celog života je bežao od njega i pokušavao da ga sakrije

Autor: | 08/07/2024

0

Nadimak Bore Todorovića malo ko zna

Prošla je već cela decenija otkako se legenda našeg glumišta, Bora Todorović, preselio u večnost. Tužna godišnjica obeležena je 7. jula, što je bila i prilika da se prisetimo njegovih nenadmašnih uloga, monologa, ali i nekih zanimljivih epizoda iz života.

Borivoje, kako je glasilo njegovo pravo ime, dolazi iz ugledne glumačke porodice. Njegova sestra je takođe legendarna - Mira Stupica, a sin svima omiljeni Srđan Žika Todorović. Ali, da li ste znali kako je glasio nadimak Bore Todorovića?

Antonio Ahel/ATAImages

 

Nije mu bio baš drag... Čak je pokušavao i da ga sakrije od sveta. No, koliko god se trudio, nikako nije uspevao da pobegne od njega.

Pročitajte: Balerina koju lepota ni u devetoj deceniji ne napušta - Majka Srđana Todorovića je dama koja se retko sreće

– Ujeo me komarac i na čelu mi se pojavila čvoruga. A kako mi prašina, u koju sam stalno upadao igrajući klikere i krajcarice, nije prijala, ta čvoruga nikako da nestane. Deca me prozvaše najpre Čvoruga, pa onda od milošte, malo nežnije, Čvoka – ispričao je slavni glumac jednom prilikom.

Nadimak Bora Čvoka nije mu prijao, ali nije mogao ni da ga se otrese.

A.K./ATAImages

 

- To ime kao da se zalepilo za mene. Gde god bih došao nadimak se za mnom pojavljivao, a hteo sam da ga zaboravim. Ali, uvek dođe neko ko me zna po nadimku, pa kaže pred nepoznatima: „Zdravo, Čvoko! Tu si, Čvoko…”

Pročitajte: Prepoznajte li taj pogled? Dečak sa slike danas je veliki glumac, a tek kad čujete ko su mu bili otac i tetka

Ipak, kada je postao velika zvezda, nadimak se nekako izgubio u vremenu, pa su ga znali samo Borini najbliži prijatelji i neke kolege.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages

Najnovije vesti