Ovog dečaka nemaština je ubijala, prodavao je na buvljaku i bežao od rata... Danas ima sve, slavu, novac i zgodnu ženu

Ovog dečaka nemaština je ubijala, prodavao je na buvljaku i bežao od rata... Danas ima sve, slavu, novac i zgodnu ženu

Autor: | 22/05/2024

0

Dečak sa slike danas je slavan i bogat

S obzirom na visinu od 196 centimetara, verujemo da bi dobro prošao i da je odabrao neki drugi sport, na primer košarku ili odbojku. Ali, on se odlučio za fudbal.

Počeo je kao napadač u lokalnom klubu u Kninu, gde je rođen. Onda je, ipak, odlučio da bude čuvar mreže, a kada je ta pozicija u pitanju, visina je prednost.

Profimedia

 

U vihoru rata bio je primoran da se sa porodicom odseli prvo u Beograd, a potom i na drugi kraj sveta, u Kanadu. U međuvremenu je igrao za različite klubove, ali nosi dres reprezentacije Zemlje javorovog lista, čak je od 2021. i kapiten.

Pročitajte: Život srpskog reprezentativca nije bio lak, četvoročlana porodica stanovala je u 18 kvadrata, imali su samo jedan krevet

Mnogi bi voleli da ga vide kao glavnog golmana selekcije Srbije, sigurno bi bio ogromno pojačanje. Međutim... U braku je sa Snežanom Filipović, bivšom direktorkom marketinga Fudbalskog kluba Partizan, s kojom je dobio sina Filipa.

Na fotografiji, nastaloj pre mnogo godina, vidimo jednog samouverenog dečaka koji će postati strah i trepet protivničkih timova. Zove se – Milan Borjan.

Privatna arhiva

 

Milanovo detinjstvo nije bilo lako. Sa osam godina morao je da napusti ognjište i krene u nepoznato kako bi spasao goli život, a već sa devet počeo je da radi.

Njegov otac bio je fudbalski golman, majka je radila kao frizerka, deda je držao ringišpil. No, sve se promenilo kada su otišli iz Knina.

– Pošto moji nisu imali para da mi kupe opremu za fudbal, majka je radila na buvljaku, a otac je držao jedan kafić, došli smo na ideju da prodajem jagode sa šlagom, čajeve i sokove na buvljaku, da bih zaradio i mogao da kupim patike, kopačke ili prve rukavice. Tako sam ih i kupio – ispričao je Milan jednom prilikom.

– Guraš kolica i vičeš “jagode sa šlagom”. Tada sam imao devet godina i nije bilo lako. Mnoge su mi traume ostale iz detinjstva, ali sam možda zato postao bolji čovek.

Luka Šarac

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Privatna arhiva

Najnovije vesti