Nisam bio spreman za toliko bola: Vlatko Stefanovski u kratkom periodu ostao bez supruge Gordane, zatim i bez brata

Nisam bio spreman za toliko bola: Vlatko Stefanovski u kratkom periodu ostao bez supruge Gordane, zatim i bez brata

Autor: | 18/05/2024

0

Vlatko Stefanovski decenijama važi za vrhunskog kantautora i jednog od najboljih gitarista na ovim prostorima, pa i šire.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Frontmen benda „Leb i sol” tokom duge i bogate karijere svirao je na scenama širom sveta i uživao u poštovanju najvećih muzičara današnjeg doba.

Pročitajte: Vlatko Stefanovski - Borim se da iz gitare izvučem magiju, a kod publike proizvedem neku vrstu hipnoze

Njegov životni put, koji traje već 67 godina, prožet je velikim profesionalnim uspesima, ali i preranim odlascima onih koje je najviše voleo.

- Bio sam prilično mlad kad sam izgubio roditelje – oca kad sam imao 24 godine, a majku kad mi je bilo 27 – rekao je Vlatko Stefanovski jednom prilikom za Kurir i pojasnio:

- Dok imate roditelje, imate “back up” za sve: i finansijski, i emocionalni i svaki drugi. Posle ste na vetrometini, pa šta vam život nanese. Ali, ne možeš protiv sudbine. To su stvari koje ne kontrolišeš.

Uvaženi muzičar retko priča o privatnom životu. Dugo je bio u skladnom braku sa Gordanom Milić Stefanovski, ali je ona iznenada preminula.

- Živeo sam više od 30 godina sa jednom osobom koja je, nažalost, otišla pre vremena - rekao je.

Pročitajte: Ranjena duša Vlatka Stefanovskog - Nakon odlaska supruge nisam izdao novi album

I tu nije bio kraj tragičnim gubicima.

- Nažalost, imao sam težak period tokom poslednjih godina. Nakon supruge otišao je i moj brat, i to vrlo brzo. Godinu za godinom.

- Stvarno više nisam mogao da podnesem sve to što mi se dešavalo. Bilo je previše. Nisam bio spreman za toliko bola za kratko vreme. Užasno težak period sam preživeo – priznao je Vlatko Stefanovski.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Utehu je pronašao u deci.

- Ćerka Ana je doktorirala italijansku književnost u Padovi. Predaje italijanski jezik u Irskoj. Sin Jan je završio džez akademiju. Svira bubnjeve u mom bendu VS trio. Veoma je talentovan i muzikalan. Drago mi je da ne svira gitaru da ga ne bi poredili sa mnom – izjavio je Vlatko Stefanovski.

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Milan Petrović Zorana Mandic/ATAImages