Jelena bin Drai: Ako nam se posreći dobićemo i četvrto dete

Jelena bin Drai: Ako nam se posreći dobićemo i četvrto dete

Autor: | 13/06/2020

0

Jelena bin Drai dane izolacije provela je na najsigurnijem mestu na svetu, a višak slobodnog vremena iskoristila da uz duhovite odgovore reši neke “misterije” vezane za njen život

Ovog maja, umesto glamurozne zabave kakva bi priličila Dubaiju kao prestonici luksuza, Jelena Jakovljević bin Drai dobila je - bal pod maskama. Svoj 41. rođendan proslavila je sa zaštitnom maskom i rukavicama, u jednostavnoj, laganoj haljini na bretele, a za portret snimljen u polutami sobe zaslužan je njen stariji sin Hilal. Iako je, kao i ostatak planete, nedelje iza nas provela u izolaciji, nekadašnja mis Jugoslavije dugo će pamtiti taj dan jer mala kućna žurka nije izostala, a i kako da joj ne bude zanimljivo pored troje dece?

- Zaspali smo u jednom svetu, a probudili se u drugom, shvativši preko noći šta bi trebalo da nam bude najvažnije u životu. U Jeleninom slučaju ni pre pandemije nije bilo nikakve dileme - porodica je apsolutni prioritet, uvek iznad svega. “Najsigurnije mesto”, napisala je na „Instagramu“ pored fotografije kapije koja njen dom deli od peščane plaže. Bajka traje još od 2008. godine, kada se na večnu ljubav zaklela Saidu bin Draiju, nasledniku jedne od najmoćnijih porodica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čiju su idilu upotpunili ćerka Asja i sinovi Hilal i Hamdan.

Pročitajte: Jelena bin Drai - Bajkovito modno izdanje za crveni tepih (foto)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) дана 16. Мај 2020. у 6:39 PDT

Tokom karantina imala je vremena da odgovara i na pitanja pratilaca na društvenim mrežama, pa smo tako saznali da je “Sputnik ljubav” Harukija Murakamija najbolja knjiga koju je do sada pročitala, da su joj omiljena jela spanać sa pečenim jajima i vojvođanski nedeljni rinflajš sa sosom, i da će u rodni Žabalj doći čim se otvore granice.

Supruga je upoznala na večeri kod druga, otkrila je jednom pratiocu, a prisetili smo se i stare izjave da pri prvom susretu uopšte nije obraćao pažnju na nju.

- Tada sam imala samo 48 kilograma i verovatno delovala ispijeno. Njemu se, kao svakom Arapinu, dopadaju žene sa izraženim oblinama. Zaintrigirala sam ga tek kad smo počeli da komuniciramo.

Pročitajte: Jelena živi u raskoši, a sada je pokazala svoje najveće blago (foto)

U zajednički život krenuli su posle svega dve nedelje zabavljanja. I izdržali do danas, jedva obraćajući pažnju na zle jezike koji su se, između ostalog, pitali i “koji je ona redni broj u haremu”. Pošto je u izolaciji imala višak slobodnih trenutaka, konačno je rešila da se pozabavi i drugom stranom medalje. Osvrti na glasine bili su više nego duhoviti:

- Naravno da živim u haremu. Ja sam povampirena Hurem. Moj suprug je Sultan veličanstveni, to već znate, i sva sreća pa ima još 147 žena, pa za vreme ove pandemije ne moram da ga trpim i gledam svaki dan. Simpatične su mi i spekulacije da Said ima dve žene. I ja sam uvek želela da imam dva muža, jedan da kuva, drugi da čisti - rekla je u šali za jedan portal, a onda, u mini-intervjuu na „Instagramu“, krajnje ozbiljno objasnila koliko je dotiču ovakve i slične priče:

- Ako tuđe mišljenje o meni nije bitno, onda ni moje mišljenje nema nikakvu važnost, a to ne bi trebalo da bude tako. Problem je u neobrazovanosti i primitivnim stavovima, kao i načinu na koji se ti stavovi plasiraju.

Pročitajte: Jelena bin Drai odbrusila dušebrižnicima - Odoh u moj zamak, čeka me zrno graška pod dušekom da me žulja celu noć

Jelena bin Drai - Deca su ono što im je otac

Među večno problematičnim temama je i pitanje kako je uspela da se uklopi u svet potpuno drugačiji od onog iz kojeg potiče.

- Udala sam se za stranca, ali ubrzo sam prihvatila drugu kulturu. Olakšavajuća okolnost bilo je i to što sam pre braka već živela sedam godina u Dubaiju.

Iako je privržena tradiciji i sa porodicom slavi praznike “obe strane”, ćerka i sinovi ne nose srpska imena.

- Moja deca nisu iz Srbije, oni su Emiraćani, Arapi, islamske veroispovesti. U Srbiji otac Srbin i majka Mađarica sinu ne daju ime Lajoš, zar ne? Deca su ono što im je otac.

Na pitanje da li je život sa šeikom naporan, odgovorila je da se njen brak ne razlikuje od ostalih.

- Osoba kojoj je stalo i koja vas ceni nikada neće sebe dovesti u situaciju da ostane bez vas. Zahvalna duša je magnet za magičan život.

Pročitajte: Jelena bin Drai - Bogat je čovek onaj kome deca potrče u zagrljaj i kada su mu ruke prazne

Jelena otkriva tajnu svog uspeha

Jelena bin Drai sinonim je za uspešnu ženu današnjice. Iako je posvećena majka, uspeva da završi sve poslovne obaveze. U metropoli usred arapske pustinje vodi kozmetičke salone i dečje obdanište, ima i svoj modni brend, a pored brojnih aktivnosti stiže da se bavi i humanitarnim radom. Karantin joj je, kaže, dobro došao za sređivanje dvorišta i orezivanje bašte, baš kao što čini i njena mama.

- Savršena organizacija je ključ mog uspeha. Na početku je bilo drugačije, imala sam jedno dete i jedan posao, dok danas imam troje dece i šest kompanija. Nemam drugu mogućnost nego da sve bude savršeno organizovano. Tri dana isključivo sam posvećena poslu, dok je ostatak nedelje rezervisan za porodicu. Tada na scenu stupaju menadžeri, a ja provodim vreme sa Saidom i decom, na plaži, brodu ili porodičnom imanju. Oduvek sam bila radoholičar i opcija da budem samo domaćica u mojoj glavi nikada nije postojala. Često radim i posle ponoći. Više niko nije iznenađen kada u dva ujutru od mene dobije mejl - objasnila je svojevremeno za “HELLO!”.

Pročitajte: Jelena bin Drai - Jedan muškarac može da vam dokaže da nisu svi isti

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) дана 29. Апр 2020. у 12:04 PDT

Pored redovnih kozmetičkih tretmana, za dobru liniju posle tri porođaja i ulaska u petu deceniju života zaslužne su i neke zdrave navike: ne pije gazirano, ne koristi šećer i ne meša različite vrste mesa. Kad već pominjemo hranu, ističe da se njenom mužu od srpskih specijaliteta najviše dopada - suvo meso.

Iz svega što je do sada naučila, a iza nje je bogato životno iskustvo, najbolji savet koji će preneti Asji, Halilu i Hamdanu jeste da je obrazovanje ključ koji otvara sva vrata.

- Mnogi misle da mi je kao bivšem modelu najvažnije da dobro izgledam i da sam bez previše muke dospela tu gde sam danas. Onda se iznenade kada im kažem koliko sam radila na sebi, da sam honorarima od modelinga finansirala školovanje. Uspeh koji sam postigla nije zavisio samo od moje pojave.

Kada kuća nije tesna, ni deca nisu besna. Razmišlja li možda o proširenju porodice i četvrtom detetu?

- Ako nam se posreći, da.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) дана 29. Јан 2020. у 9:57 PST

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/getty, instagram