Ršum napravio čudo od kuće na Zlatiboru, ljubav pokreće: Ovde uživa sa novom partnerkom

Ršum napravio čudo od kuće na Zlatiboru, ljubav pokreće: Ovde uživa sa novom partnerkom

Autor: | 06/04/2024

2

Ljubivoje Ršumović, čovek koji je svojim stihovima obeležio detinjstvo brojnih generacija, rođen je 1939. godine u selu Ljubiš na Zlatiboru. U rodnom kraju, koji neizmerno voli, provodi i penzionerske dane. Kuća Ljubivoja Ršumovića pravi je raj na zemlji.

Instagram

 

‒ Ja zapravo nikada nisam otišao iz Ljubiša. Tamo je moja rodna kuća, a iznad nje, u kršu, na jednom kamenu urezano je slovo „lj“. To je mitološki znak moje pripadnosti. U Ljubišu sam rođen, u Ljubišu ću i vekovati ‒ rekao je jednom prilikom čuveni Ršum.

Pročitajte: Priroda leči bez reči - Ljubivoje Ršumović otkrio porodični recept za povišen šećer i holesterol

Iako je zašao u devetu deceniju, Ljubivoje Ršumović i dalje je veoma vitalan i pun dobre energije. Sam vadi vodu iz bunara, gaji baštu, a nije mu strano ni da uzme kosu u ruke i sredi okućnicu.

– Nije tačno da je košenje najteži posao. Ko u detinjstvu nauči da kosi, uživaće uvek u kosidbi – poručuje.

Instagram

 

Na stolu se uvek može naći neprskano voće iz bašte, a malo je poznato da se Ljubivoje Ršumović razume i u moć lekovitog bilja.

 

‒ Moj deda je bio travar, majka je to preuzela od njega, a i ja se malo time bavim. Od gaveza koji raste na mom placu pravim meleme za rane. Znam i da je čaj od korena drveta divlje kruške odličan protiv visokog šećera i holesterola. Pripremao ga je moj otac Mihailo, njegov otac, a danas i ja.

Instagram

 

Kuća Ljubivoja Ršumovića ima i kamin, u kojem u hladnim danima pucketa vatra, a on uživa uz dobru knjigu.

Instagram

 

Društvo mu često prave sinovi Branko, Mihailo i Vuk, kao i unuci, sa kojima igra šah pod otvorenim nebom. Poslednjih godina uz njega je i dama po imenu Gordana, koju je upoznao posle smrti supruge Nataše.

Pročitajte: Ljubav u devetoj deceniji - Ova dama je partnerka Ljubivoja Ršumovića, konačno zajedno u javnosti

Ršum i njegova partnerka, u kojoj je u poznim godinama našao srodnu dušu, često se mogu sresti i kako, ruku podruku, šetaju ulicama Beograda.

Zajedno su se pojavili i na premijeri filma o Duletu Saviću i ličnim primerom pokazali da za ljubav nikad nije kasno, pa ni u trećem dobu. 

Instagram

 

Instagram

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
M.P. i 12 g. i AI 10:51 07.04.2024
Odgovori

Много веће него моја викендица ! А, за уживање ми је све јасно !

Milan Petrović Instagram

Slične Vesti