Preminula Slađana Milošević (68), ovo je uzrok iznenadne smrti

Preminula Slađana Milošević (68), ovo je uzrok iznenadne smrti

Autor: | 26/03/2024

0

Slađana Milošević, ikona rok muzike ovih prostora, preminula je danas u 69. godini. Tužnu vest potvrdila je njena prijateljica Biljana Petrović.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Pre nekoliko meseci legendarna umetnica bila je hitno hospitalizovana zbog lošeg zdravstvenog stanja, ali nije odmah precizirano o čemu je reč.

Kasnije je objasnila da je reč o retkoj bolesti koja se zove Sjegrenov sindrom.

– Simptomatologija i način lečenja i dalje su nepoznati mnogim doktorima. Često je svode na pojednostavljeni imunološki poremećaj, a ona je u stvari smrtonosna. Nažalost, veoma je teška, sa brojnim imunološkim promenama. Napada sve telesne sisteme – rekla je Slađana.

Pročitajte: Slađana Milošević u lošem zdravstvenom stanju! Na sopstvenu odgovornost napustila bolnicu - Nemam čarape ni cipele...

– Jedino kineska tradicionalna medicina može pomoći, jer od ranih dana tretira čoveka kao jedinstvenu celinu. U zapadnoj medicini samo psihosomatika ima takav pristup. Čovek je jedinstvo tela i psihe i samo tako se može lečiti.

Lečenje je, sa kraćim prekidima, trajalo dve godine. Nažalost, nije uspela da se izbori.

Luka Šarac

 

Aleksandra Slađana Milošević rođena je 3. oktobra 1955. u Beogradu. Smatra se ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji. Od ranog detinjstva pokazivala je interesovanje za muziku i već u petoj godini primljena je u muzičku školu. Svirala je klavir, a kasnije i violinu, kao i instrument koji je, sećamo se sa skoro svakog nastupa, najveštije baratala, a to je električna gitara.

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pesmom „Au, Au” i iste godine imala svoj prvi veći nastup, kao predgrupa „Bijelom dugmetu” na koncertu kod Hajdučke česme. Ostalo je istorija.

Luka Šarac

 

Od prvog dana bila je drugačija, rušila je sve tabue, kako pojavom, tako i muzikom. Iza sebe je ostavila bezbroj hitova - „Amsterdam”, „Recept za ljubav”, „Pala je noć”, a posebno treba istaći duet sa Dadom Topićem i jednu od najlepših balada jugoslovenske muzike, čuvenu „Princezu”.

U Sjedinjene Države otišla je 1989. Imala je svoj bend, ali je radila i kao broker na berzi, i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages

Slične Vesti