Vesna Trivalić danas slavi rođendan, a znate li koliko je godina napunila

Vesna Trivalić danas slavi rođendan, a znate li koliko je godina napunila

Autor: | 13/03/2024

0

Vesna Trivalić proslavila rođendan

Cakana je jedan od omiljenih i najčešće citiranih likova iz domaćih filmova i serija. “Otvorena vrata” snimljena su pre skoro tri decenije, ali i danas se radujemo svakoj reprizi, što nije slučaj sa svim televizijskim projektima, mora se priznati.

Telekom Srbija

 

Urnebesnu konceptualnu umetnicu savršeno je otelotvorila Vesna Trivalić, zvezda našeg glumišta, koja je talentom, šarmom i autentičnošću zauvek obeležila srpsku kulturnu scenu.

Pročitajte: Brak Vesne Trivalić godinama intrigira javnost, oduševićete se kad čujete ko joj je bio kum na venčanju

Njen opus je bogat i raskošan, a svestrana glumica briljira u različitim žanrovima, savršena kako na malom i velikom ekranu, tako i na daskama koje život znače.

Telekom Srbija

 
 

Pomenimo tek filmske naslove “Kako je propao rokenrol”, “Mi nismo anđeli”, “Braća po materi”, ili serije koje su odavno stekle status kulta, kao što su “Porodično blago”, “Metla bez drške”, Vratiće se rode”... Nezaobilazna je, naravno, i čuvena Cakana.

O Vesni Trivalić uvek rado pišemo i zaslužuje svaki superlativ koji stoji uz njeno ime, a danas imamo jedan poseban razlog. Naime, legendarna glumica slavi 59. rođendan i ovom prilikom joj od srca čestitamo.

Rođena je 13. marta 1965. godine u Beogradu. Od ranog detinjstva volela je klasičnu i džez muziku, učila je da svira gitaru, bavila se slikanjem, usput i sportom – trenirala je odbojku i trčala. Po završetku srednje škole stekla je zvanje tehničara za mikrobiološku hemiju, navodi sajt "Biografija onlajn".

Telekom Srbija

 
 

Iako je u početku planirala da nastavi studije hemije, Vesna je upisala časove glume kod Aleksandra Saše Volića. Shvativši da ima talenta za tu profesiju, odlučila je da se njoj i posveti. Upisala je Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Bila je članica “zlatne generacije”, koju su činili i Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić MandaMirjana Joković, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Dušanka Stojanović Glid, Vesna Stanojević, Tatjana Venčelovski, Darko Tomović.

Pročitajte: Ovo je sin Vesne Trivalić - Nikola je završio prestižne škole, živi u dve države i ne liči na majku

Srećno je udata za Nenada Pandurovića, sa kojim je dobila sina Nikolu. Život je sa porodicom nastavila u Dubaiju, ali poslednjih godina, na opštu radost, brilijantnu umetnicu ponovo gledamo na malim i velikim ekranima, kao i u pozorišnim predstavama za koje se uvek traži karta više.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Telekom Srbija