Oglasila se medicinska sestra sa VMA koju je optužila ćerka Laneta Gutovića, poručila samo jedno

Oglasila se medicinska sestra sa VMA koju je optužila ćerka Laneta Gutovića, poručila samo jedno

Autor: | 12/03/2024

0

Milica Gutović, ćerka pokojnog glumca Milana Gutovića, optužila je medicinsku sestru Vojnomedicinske akademije (VMA) da je tokom boravka i lečenja njenog oca u toj zdravstvenoj ustanovi, a u vreme zabrane poseta zbog kovida, u avgustu 2021. godine, uvela u bolesničku sobu, gde je lečen Gutović, dve osobe koje nisu u krvnom srodstvu sa njim kao svedoke njegovog, navodnog, usmenog zaveštanja.

Facebook / Milica Gutovic

 

S druge strane, medicinska sestra sa Vojnomedicinske akademije to demantuje rečima da uopšte ne želi da komentariše objave ćerke pokojnog glumca Milana Gutovića na društvenim mrežama.

- Ne želim da komentarišem. To su njihove porodične stvari, neka ih reše - navela je za "Danas".

Na pitanje da li su tačne tvrdnje Milice Gutović da je tokom zabrane poseta zdravstvenim ustanovama, pa i Vojnomedicinskoj akademiji, u vreme pandemije kovida omogućila dvema osobama da uđu u bolesničku sobu Milana Gutovića, ona kaže:

- To nije tačno.

Pročitajte: Ćerka Laneta Gutovića tvrdi da je prevarena za nasledstvo - Dok je tata bio na samrti medicinska sestra je...

Istovremeno, u videu koji je podelila na svom profilu jedne od društvenih mreža Milica Gutović je rekla da želi da sa obožavaocima lika i rada njenog oca podeli istinu vezanu za njegove poslednje dane koje je proveo na intenzivnoj nezi na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u jeku epidemije kovida, avgusta 2021. godine, kada su posete bolnicama bile zvanično i strogo zabranjene.

Kako je dodala, tog 18. avgusta 2021. godine, „posle očajničkog pokušaja da dođem do njega (oca prim. aut.) ili da ga dobijem na mobilni telefon, odlučila sam da pozovem direktno bolnicu“.

„Sestra na intenzivnoj nezi, navodno zadužena da pazi na mog oca, rekla mi je da bolnica ne dozvoljava posete zbog kovida i da je tata u tako teškom stanju da je za mene bolje da ga ne vidim, citiram je. Uz to je prokomentarisala da prvi put čuje da Milan ima ćerke“, tvrdnje su Milice Gutović.

Rekla je i da je ubrzo posle njegove smrti, 25. avgusta 2021. godine, saznala da je te iste srede, 18. avgusta, oko 17.30 časova, medicinska sestra u sobu njenog oca, na intenzivnoj nezi, uvela dva čoveka, koji nisu ni u kakvom krvnom srodstvu sa njenim ocem, koji su postali svedoci njegovog navodnog usmenog zaveštanja.

 

 

„Treći svedok tog usmenog zaveštanja upravo je medicinska sestra. Tim lažnim usmenim zaveštanjem moj otac je, navodno, svoje dve ćerke, Milicu i Nevenu, i maloletnu unuku potpuno lišio nasleđa. Svi koji su dobro poznavali mog oca znaju da je to nemoguće“, tvrdi, između ostalog, ona.

Prema njenim rečima, istog dana kada je, navodno, uzeto usmeno zaveštanje, Gutović je prebačen na respirator, da bi 25. avgusta preminuo.

Milica Gutović je navela da je medicinska sestra njenoj sestri Neveni i njoj onemogućila da poslednji put vide oca, a uvela je „lažne svedoke lažnog usmenog zaveštanja“.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Facebook

Najnovije vesti