Loša vest: Odluka Ivane Španović iznenadila javnost, ovo je razlog

Loša vest: Odluka Ivane Španović iznenadila javnost, ovo je razlog

Autor: | 23/02/2024

0

Odluka Ivane Španović iznenadila javnost

Naša najbolja atletičarka sprema se da skoči do medalje koja joj jedina nedostaje u bogatoj riznici - olimpijskog zlata. Poslednja prilika za to je Pariz, ovog leta, posle čega će, kako je već najavila, Ivana Španović privesti kraju uspešnu karijeru.

A. K./ATA Images

 

No, to nije jedina njena odluka koja je rastužila domaću javnost. Prvo je zbog povrede bila primorana da propusti dvoransko Prvenstvo Evrope, a sada je Srpski atletski savez potvrdio da, iako je ostvarila normu, neće učestvovati ni na Svetskom šampionatu u dvorani u Glazgovu u martu.

Pročitajte: Dva meseca posle razvoda Ivana Španović blista pored poznatog glumca

Kako je Ivanin trener Goran Obradović obrazložio za sportal.rs, ona neće nastupati u aktuelnoj zimskoj sezoni zbog rehabilitacije Ahilovih tetiva. To znači da će tron u dvorani morati da prepusti drugoj.

Axel Kohring/Profimedia

 

- Još ranije smo objavili, pre mesec dana, da se Ivana neće takmičiti u zimskoj sezoni 2024. jer je kasno krenula u trenažni proces za ovaj deo godine. Nije bilo dovoljno vremena da se spremi za Glazgov.

Pročitajte: Prvo razvod, a sad ovo... Ivana Španović donela tešku odluku i to će konačni biti kraj

Pošto je ovo pre svega olimpijska godina, svetska šampionka u skoku udalj želi da se fokusira na svoj cilj i da se što bolje spremi za ono što je u julu i avgustu čeka na stadionu “Francuska”. Pre toga, u junu, učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Rimu, što će biti poslednja provera za Pariz.

Profimedia

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages