Karijeru je davno završila, ali i danas odlično zarađuje: Evo koliko je bogatstvo Ane Ivanović

Karijeru je davno završila, ali i danas odlično zarađuje: Evo koliko je bogatstvo Ane Ivanović

Autor: | 14/02/2024

1

Na koliko se procenjuje bogatstvo Ane Ivanović

Ana Ivanović iza sebe ima kratku, ali bogatu karijeru.

Prvi put je reket uzela u ruke sa pet godina, i od tada vredno trenirala, a šira svetska javnost za nju je čula 2004, kada je stigla do juniorskog finala Vimbldona.

Phil Cole/Getty Images

 

Osvojila je 15 profesionalnih WTA turnira, plus Rolan Garos 2008. Iste godine postala je prva teniserka planete.

Nagrade su, na vrhuncu karijere, bile vrtoglavo visoke, i samo je od takmičenja zaradila više od 15,5 miliona dolara.

Pročitajte: Majka Jelene Janković potkačila Anu Ivanović - Ona je ispijala kafe dok je moja ćerka...

Tu su i sponzorski ugovori. Ana je, dok se aktivno bavila tenisom, imala iza sebe prestižne sportske brendove, a reklamirala je i brend luksuznih satova.

Phil Walter/Getty Images

 

Po okončanju karijere posvetila se porodici, ali je pronašla i vremena da osmisli svoj kozmetički brend „Natural performance”, koji odlično posluje. Kvalitetni proizvodi brzo su osvojili tržišta Nemačke i Srbije.

Bogatstvo Ane Ivanović uvećalo se i zahvaljujući saradnji sa brendom „Brax”. Već nekoliko sezona ona i njen suprug Bastijan Švajnštajger su zaštitna lica ove poznate nemačke modne kuće.

Brax

 

Bogatstvo Ane Ivanović manje od Bastijanovog

Dakle, lepa Beograđanka raspolaže pravim bogatstvom, kao i većina tenisera koji su ostvarili uspešne karijere. No, fudbal je i dalje popularniji od „belog sporta”, pa se samim tim tu vrti i više novca.

Ako bismo njenu dosadašnju zaradu uporedili sa Bastijanovom, bivši kapiten nemačke reprezentacije ipak je za koji milion bolji.

Prema nekim izvorima, svojevremeno jedan od najboljih fudbalera Nemačke zaradio je oko 80 miliona dolara.

Clive Rose/Getty Images

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Drina 20:11 14.02.2024
Odgovori

Znate li vi da je Ana bila i ostala majvazniji ambasador Rolexa i Adidasa. Jedina je koja ima penziju celozivotnu od njih 3.5 miliona € na godisnjem nivou. NAJPLACENIJA od Adidasa, u grupi 10 najplacenijih, ona je jedina zena, na 5. Mestu, Mesi je na prvom. Od 2008 godine do penzionisanja Ana je bila u broju 5 najplacenijih sportistkinja od 7 do 10 miliona €. A gde je jonex reket od koga je dobila 10 mil & zbog osvajanja RG GS i kupila najlepsu vilu na Majorci. SISEJDO... BASTIAN SE DOBRO UDAO ana oko 108 mil €

hellomagazin.rs SVEN HOPPE/AFP/Profimedia

Pročitajte još