Tog dana odlučila je da ne bude dama: Skandal Milene Dravić i dalje se prepričava

Tog dana odlučila je da ne bude dama: Skandal Milene Dravić i dalje se prepričava

Autor: | 11/01/2024

0

Skandal Milene Dravić o kom se i dalje priča

Milena Dravić zauvek je ostavila pečat u jugoslovenskoj kinematografiji. Glumila je u više od sto filmova, sarađivala je i sa domaćim i sa inostranim kolegama, a naslovi u kojima se ona pojavila bili su suvi hitovi koji će se zauvek pamtiti.

Ata Images

 
 

Ono što će se takođe pamtiti u životu ove filmske legende jeste njena reakcija na pitanje novinarke na filmskom festivalu u Kanu, koja je bila potpuno neočekivana za Milenu.

Pročitajte: Nju je smatrala ćerkom - Ovo je bratanica Milene Dravić, nećete verovati koliko liči na slavnu tetku

Naime, Milena je otišla sa ekipom filma „Misterije organizma” Dušana Makavejeva u Kan, i našla se u društvu sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono što apsolutno nije očekivala.

 

 

I dok je bila malo zbunjena zbog ljudi kojima je u tom trenutku okružena, američka novinarka joj je postavila pitanje da li Jugoslovenke znaju šta je kontracepcija. Ono što je naša glumica uradila nakon tog pitanja prepričava se i danas.

Pročitajte: Ona je volela Gagu, a on nju - Ovaj slavni režiser nikada nije preboleo Milenu Dravić

 
- Ja sam se tih dana mučila sa migrenom i vadim te pilule, gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska ‘Literaturna gazeta’ je napisala da sam se neprimereno ponašala. Vraćam se iz Kana i Nikola Popović, direktor filma, mi kaže da neću moći da igram u ‘Sutjesci’. Godinu dana je prošlo, Dragan i ja na moru, i ležimo na plaži, kad vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: 'Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu' - rekla je Milena jednom prilikom.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs HELLO! arhiva

Pročitajte još