Ona je volela Gagu, a on nju: Ovaj slavni režiser nikada nije preboleo Milenu Dravić

Ona je volela Gagu, a on nju: Ovaj slavni režiser nikada nije preboleo Milenu Dravić

Autor: | 23/11/2022

0

Prvi suprug Milene Dravić je on

Danas je regionom odjeknula vest da nas je napustio legendarni jugoslovenski režiser Mladomir Puriša Đorđević. Iza sebe je ostavio kultna ostvarenja, a neka od njih su „San“, „Jutro“, „Podne“.

Puriša Đorđević bio je prvi suprug dive domaće kinematografije Milene Dravić, i dok je ona kasnije bila u srećnom braku sa Draganom Nikolićem, čuveni režiser je nikada nije preboleo.

Pročitajte: Odlazak velikog reditelja - Preminuo Mladomir Puriša Đorđević

- Milena i ja smo se venčali 1960. godine u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. Nismo imali ni fotografiju sa venčanja, bili smo sirotinja, beda, nismo imali stan u Beogradu. Kratko smo bili u braku, godinu dana, ali je Milena bila i ostala moja najveća ljubav. Ostavljale su me i druge žene koje sam voleo jer su smatrale da sam suviše zaljubljen u film da bih bio zaljubljen u njih. I to je istina, film je bio i ostao moja najdublja strast. Kada sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju – prijateljski smo se razveli, ispričao je jednom prilikom Đorđević za Politiku.

Pročitajte: Dokument ljubavi - Fotografija koja pokazuje kako su se voleli Milena Dravić i Gaga Nikolić

Petar Đorđević

 

- Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić – rekao je kultni reditelj. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti