Šok već na početku godine: Rafael Nadal doneo odluku koja je rastužila svet sporta

Šok već na početku godine: Rafael Nadal doneo odluku koja je rastužila svet sporta

Autor: | 07/01/2024

0

Rafael Nadal doneo odluku koja je rastužila svet sporta

Kakav šok u svetu belog i svih ostalih sportova! Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena, saopštio je da ove sezone neće učestvovati na Australijan Openu, iako je počeo godinu na turniru u Brizbejnu, koji je odigrao na najmanjem kontinentu.

Photo by Clive BrunskillGetty Images

 

Rafa je odlučio da preskoči grend slem u Melburnu, koji je osvajao dva puta. Jutros se oglasio na Tviteru i objasnio o čemu se radi:

Pročitajte: Posle poraza u Parizu Nadal se načisto slomio - Teško mi je, otkako sam postao otac sve se promenilo

“Tokom poslednjeg meča imao sam problem sa mišićem koji me je zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn, uradio sam magnetnu rezonancu koja je pokazala mikro rupturu. Trenutno nisam spreman da se takmičim na maksimalnom nivou u pet setova. Letim nazad u Španiju da vidim doktora, da se lečim i odmorim”.

Photo by Kim LandyGetty Images

 

Malo je reći da je razočarao fanove. S druge strane, svom najljućem rivalu Novaku Đokoviću olakšao je put do još jednog trofeja u Australiji. Nadal je u narednoj objavi istakao da je naporno radio kako bi se vratio u igru i da je ovu odluku doneo teška srca.

Pročitajte: Nema društvene mreže i ne nosi skupe krpice - Supruga Rafaela Nadala za razliku od drugih žena sportista ima samo jednu želju

Poslednjih godina španski teniser ima dosta problema sa povredama. Tu su i godine koje mu ne idu u prilog, budući da ima već 37 i da se u svetu sporta smatra veteranom. Da li je, ipak, vreme da se dostojanstveno povuče?

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti