Monika Seleš slavi 50. rođendan: Ovako danas izgleda legendarna Novosađanka

Monika Seleš slavi 50. rođendan: Ovako danas izgleda legendarna Novosađanka

Autor: | 02/12/2023

0

Monika Seleš slavi 50. rođendan

Da tog dana nije ni izlazila na teren, da se makar povredila pred meč i predala ga, da je obezbeđenje bolje obavljalo svoj posao... Da je bilo to što nije, sve bi danas u njenom životu bilo drugačije. Ime Monike Seleš stajalo bi na vrhu liste najboljih svih vremena, a ispod - bar deset praznih mesta.

Christian Alminana/Getty Images

 

Sa svojih 19 i po godina legendarna teniserka, odrasla na novosadskom Limanu, već je u riznici čuvala osam grend slem trofeja, kao najmlađa u istoriji sa takvim bilansom i moći. A onda je, poslednjeg dana aprila 1993, četvrtfinalni meč na turniru u Hamburgu prekinuo krik... Krvava mrlja na licu „belog sporta“.

Pročitajte: Reket je okačila o klin, ali ne i osmeh - Povratak Monike Seleš u velikom stilu, fanovi oduševljeni (foto)

Rivalke nisu mogle ništa velikoj šampionki. Nož, nažalost, jeste. U trenutku kada smo verovali da je ceo svet njen i da je čeka nestvarna karijera kakvu niko pre nije doživeo, bila je zaustavljena u igri, vremenu i prostoru. I više ništa nije bilo isto. Ni ona više nije bila ista.

Profimedia

 

Pratili smo šta se sve dešavala u godinama, i decenijama, posle incidenta. Prolazili smo s njom kroz traume, želeli da se što pre oporavi, tražili pravdu... A onda je doživela još jedan težak udarac kada je preminuo njen voljeni otac Karolj, trener i najveća podrška.

U međuvremenu je Mala Mo objavila zbirku knjiga namenjenih tinejdžerima, zaigrala u „Plesu sa zvezdama“, skakala padobranom, u šali rekla da je postala i sumo-rvač jer je u jednom trenutku imala previše kilograma... I ovo poslednje je sada daleka prošlost, budući da u pedesetoj godini izgleda bolje nego ikad.

Instagram

 

Otkako je izašla iz ilegale, češće je viđamo na dešavanjima vezanim za tenis. Doduše, ne na terenu, već van njega. Tako smo je primetili u publici na ovogodišnjem „Vimbldonu“, gde je pratila finalni meč Novaka Đokovića kome je ne tako davno dodelila „Laureus“" nagradu za sportistu godine.

Pročitajte: Monika Seleš voli da kuva i druži se sa ovom poznatom Srpkinjom (foto)

Ko je prati na Instagramu zna čemu je danas najviše posvećena. To je, pre svega, zdrav život, što može da potvrdi i njena linija, koju je do savršenstva dovela zahvaljujući specijalnom režimu ishrane, redovnom vežbanju i boravku u prirodi, za šta sunčana Florida, gde već decenijama živi, pruža odlične uslove.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs John Phillips/Getty Images