Biografija Tamare Vučić: Ove detalje iz privatnog života prve dame malo ko zna

Biografija Tamare Vučić: Ove detalje iz privatnog života prve dame malo ko zna

Autor: | 25/11/2023

1

Privatni život Tamare Vučić o kome se malo zna

Tamara Vučić može da se pohvali zavidnom karijerom i pre nego što je postala prva dama Srbije, a kasnije i humanitarnim radom kojim je zadivila ceo svet.

Tamara Vučić, devojački Đukanović, rođena je u Loznici 1981. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu. U Beograd je došla na studije, a upisala je engleski jezik na Filološkom fakultetu. Ipak, diplomu je stekla na Fakultetu političkih nauka. Govori engleski i francuski jezik. Kako bi nadogradila svoje znanje završila je i Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova. Od 2010. godine u ovom ministarstvu radila je kao savetnica.

Nebojša Babić

 

Ono što mnogi ne znaju je da se izvesno vreme Tamara bavila novinarstvom i nekada bila poznato televizijsko lice.

Danas, kao prva dama Srbije, posvetila se humanitarnom radu. Izuzetno je posvećena humanitarnim aktivnostima, sa fokusom na dobrobit dece i važnost ranog razvoja. Tamara je pokrenula inicijativu za osnivanje Centra za rani razvoj deteta i inkluziju pod nazivom "Ukras sveta".

Centar će biti fokusiran na omogućavanje što kvalitetnije pomoći porodicama u smislu rane dijagnostike, intervencije i savremenih terapija.

Pročitajte: Sveća, ikona i sarma - Ovako prva dama u porodičnom domu slavi Đurđic

Dobitnica je Plakete mira Humanitarne organizacije "Nađi Raula" iz Niša. Od tada za prvu damu Srbije promenilo se mnogo toga, ali je ona, kao i njen izgled i stil, ostala dosledna sebi.

Opština stari grad

 

Žena koja se obrazovala i posvećeno radila na svojoj karijeri danas je pre svega Vukanova majka i supruga prvog čoveka Srbije, a svojom besprekornom biografijom može da bude primer mnogim mladim ženama.

Pročitajte: O cipelama Tamare Vučić večeras je pričao Beograd: Pojavila se na Breninoj promociji i pokupila sve poglede

Od Njujorka, preko Kijeva, do Pekinga, Tamara se sastajala sa Mišel Obamom, pa i Melanijom Tramp, tada prvim damama SAD, Olenom Zelenski, suprugom predsednika Ukrajine, kao i prvom damom Kine Peng Lijuan.

ATA Images

 

Dobre odnose održava i sa pripadnicima plemstva, te je rado viđen gost događaja koje organizuje porodica Karađorđević.

Komentari (1)

Loading
Mira Popovic 20:36 25.11.2023
Odgovori

Sa 29 godina savetnica u Ministarstvu inostranih poslova? Bravo!

hellomagauin.rs hellomagazin

Pročitajte još