Bili su sudbinski predodređeni: Ovi datumi otkrivaju neverovatnu priču Žarka i Anite Laušević

Bili su sudbinski predodređeni: Ovi datumi otkrivaju neverovatnu priču Žarka i Anite Laušević

Autor: | 15/11/2023

0

Žarko i Anita Laušević bili su sudbinski predodređeni jedno za drugo

Žarko Laušević retko je davao intervjue, ali je zato napisao tri knjige, tri bolne ispovesti o danima koje je proveo u zatvoru, prožete sećanjima na život pre tragedije koja mu je 1993. godine promenila život.

Vladimir Radojčić

 

Dok je bio na robiji, izdržavajući kaznu u zatvorima u Spužu i Požarevcu, razveo se od prve supruge Maje, s kojom ima dvoje dece. Sina Dušana svojevremeno smo gledali s njim u filmu „Bolje od bekstva”, a ćerka Asja živi u Čikagu, gde radi kao grafički dizajner.

Pročitajte: Osvojila mu je srce i promenila život: Ćerka Žarka Lauševića udata je za ovog poznatog muzičara

Razveo se posle 13 i po godina braka i 17 godina zajedničkog života. Tako je napisao u knjizi. Tada je otkrio i da se ljubav sa sadašnjom suprugom desila dok je još bio sa Majom. Preciznije, kada je snimao „Boj na Kosovu”, gde je igrao Miloša Obilića. Anita je bila šminkerka.

Vladimir Radojičić

 
 

„Da, nama se desila ljubav. Shvativši da ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se udala i rodila ćerku Andreu”, napisao je.

„Zašto sam je zavoleo? Zato što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad”.

Vladimir Radojičić

 

Anita Roganović razvela se u junu 1995, a Žarko 1996, sedam meseci kasnije.

23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života... Od danas će Anita moći legalno da me posećuje”, zabeležio je Žarko Laušević u svom zatvoreničkom dnevniku.

Pročitajte: Žarka Lauševića odnela teška bolest: Preminio u bolnici, hrabro se borio s jednim od najsmrtonosnijih karcinoma

Anita se posle razvoda odselila u Njujork, gde je kao scenski šminker i frizer ostvarila zapaženu karijeru. Njeno ime može se naći na odjavnoj špici mnogih holivudskih ostvarenja, između ostalih serije „Seks i grad” i filma „Spajdermen 2”, čak je dobijala i značajne nagrade.

Profimedia

 

Kada je izašao iz zatvora, u Ameriku je otišao i Žarko. Putevi su im se ponovo ukrstili u drugom delu sveta, i od tada su nerazdvojni. Kruna ove velike ljubavi je ćerka Jana.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia, Vladimir Radojčić

Slične Vesti

Pročitajte još