Robert de Niro izgubio na sudu: Bivša asistentkinja dobija milione u odšteti

Robert de Niro izgubio na sudu: Bivša asistentkinja dobija milione u odšteti

Autor: | 10/11/2023

0

Robert de Niro izgubio na sudu

Slavnog glumca Roberta de Nira je nekadašnja asistentkinja Grejem Čejs Robinson optužila za „diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i uznemiravanje”, a za odštetu je tražila čak 12 miliona dolara i sada je proces dobio svoj epilog.

Gareth Cattermole/Getty Images

 

Glumac će morati da plati 1,2 miliona dolara bivšoj asistentkinji. Njegova produkcijska kompanija proglašena je krivom zbog polne diskriminacije nad Robinson koja će dobiti pomenuti iznos odštete. Glumac nije lično odgovoran.

Pročitajte: Tajna čuvana pet decenija - Zašto ćerka Roberta de Nira nosi ime koje oduševljava Srbe

 

Grejem Čejs Robinson (41) optužila je De Nira i njegovu kompaniju za zlostavljanje na radnom mestu dok je radila za njega od 2008. do 2019. kada je dala otkaz tvrdeći da ju je izložio seksualno neprimerenom ponašanju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by donDiario.com (@dondiario)

 

 

Kako navodi britanski Gardijan, tražila je 12 miliona dolara odštete za emocionalni stres i povredu ugleda, navodeći da je ostala bez posla i da nije mogla da se oporavi od traume.

Pod zakletvom na sudu je rekla da su se De Niro i njegova partnerka Tifani Čen udružili protiv nje kako bi posao koji je nekad volela pretvorili u noćnu moru.

Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

 

Glumac je svedočio na sudu i priznao da je bivšu asistentkinju nazvao „razmaženim derištem” kada ga nije probudila za važan sastanak. Takođe je priznao da ju je nekoliko puta zamolio da ga češe po leđima, ali je ismevao ideju da je to bilo seksualno. Robinsonovu je nazvao „jezivom” i „odvratnom”.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin